Jag har några favoritfilmer som jag mer än gärna ser om, bland annat Léon, Trainspotting, Den hemliga trädgården och filmerna nedan. Försöker på tag på alla som blu-ray också.

Battle Royale

Skulle du kunna döda din bästa vän? 42 ungdomar ställs inför den frågan, innan de placeras på en öde ö där de inte har något annat val än att döda, eller dödas av sina kamrater. En fullständigt grotesk situation, där den enda som kommer att lämna ön är den som överlevt slakten efter att ha mördat sin bästa vän, pojkvän eller flickvän. Alltihop övervakas av helikoptrar och datorer under ledning av den galne läraren och “lekledaren” Kitano.

En ganska obehaglig film. Om man fick välja mellan att döda sina kompisar eller dö själv vad skulle man då välja? Det här är en av mina absoluta favoritfilmer och den är lika bra varje gång jag ser om den – vilket jag gör då och då.

Det Femte Elementet

Taxichauffören Korben Dallas lever i det 23:e århundradets New York. En vanlig dag får han en mycket ovanlig passagerare och blir indragen i jakten på det femte elementet som ska rädda jorden från dess undergång. Den mystiska, kvinnliga huvudpersonen Leeloo visar sig snart sig stå i centrum för den vilda jakten, där den grymme Zorg och hans brutala undersåtar kämpar mot världens härskare med munken Cornelius i spetsen.

Jag har sett den här filmen minst 10 gånger nu och det är en av mina absoluta favoriter. Såg nyligen om den och då för första gången på blu-ray och oj, det är så snyggt! Filmen blev om möjligt ännu bättre. Det jag gillar med Det femte elementet är att den verkligen har allt. Den är komisk, innehåller SF, romantisk, spännande och har massor med bra skådespelare. Framförallt Milla och Gary. När man efter att ha sett en film 10 gånger fortfarande tycker att den är spännande och rolig så är det en bra film. Se den eller se om den nu!

För tips om fler filmer kan ni besöka 7 Filmer.

Du kanske även gillar