Äppelhinkar
Receptet är beräknat till 12st muffinsformar

  • 4 dl glutenfritt mjöl
  • 150g smör
  • 1 dl socker
  • 1 äggula
  • 3 äggvitor
  • 300g mandelmassa
  • äppelmos
  • ev vaniljvisp & frysta/färska bär

1. Arbeta snabbt ihop mördegen (mjöl, smör, socker och äggula). Låt stå svalt i kylen i 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 180°. Riv mandelmassan fint och rör ihop den med äggvitan.

3. Kavla ut mördegen och skär den i mindre bitar och klä 12 muffinformar med degen.

4. Lägg en klick äppelmos i botten på varje ”hink” och toppa med madelmassasmeten så att det blir ett lock.

5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

6. Servera med exempelvis vaniljvisp och frysta/färska bär.

Originalrecept från Emma.

Du kanske även gillar