Den klassiska peka och klicka-serien Broken Sword – som jag har spelat ett antal gånger och älskat – hade en väldigt framgångsrik Kickstarter-kampanj förra året och hade tack vare den möjlighet att släppa en efterlängtad ny del i serien.

Den nya delen heter Broken Sword: The Serpent’s Curse och i den återvänder de till sina rötter med vackert handmålade miljöer och en sådär mys-pysigt spännande gåta att lösa. Gillade man boken Da Vinci-koden så är den här spelserien något för er. Jag tycker personligen att peka och klicka-spel är gravt underskattade och blir ofta bortglömda.

Jag har tidigare tipsat om spelet Gray Matter som finns till både PC och Xbox360, ett spel med fantastisk story, underbara karaktärer, vackert ritat och spännande till tusen. Visst var det lite rörig gameplay men man vänjer sig fort vid kontrollen på Xbox – där man inte använder mus och tangentbord som till PC-spelet. Förutom det kan jag rekommendera A Vampyre Story till PC, ännu en underbart spel i genren. Det skulle komma en uppföljare till det men tyvärr så blev det aldrig av. Tråkigt men värt att spela ändå.

Broken Sword: The Serpent’s Curse, släpps framåt jul om allt går som planerat.

Har ni några peka & klicka-favoriter?

Du kanske även gillar