Det är nog inte bara jag som avskyr att bli fotograferad. Att ta en selfie är okej då det är jag som har kontrollen, Jag som kan vrida och vända på mig själv och kameran tills dess att jag blir nöjd med bilden. Att bli filmad är ännu värre. Jag kommer alltid att vara smått kameraskygg, men det känns lite löjligt när man ser filmen som Dove gjort. Full av vackra människor som inte vill synas i bild.

Man kan tro att det mest handlar om att man är ytlig och att det är främst tjejer som har problem med att inte tycka om sig själv. Fast de flesta av killarna i min närhet är likadana, de skyr kameran som pesten och jag får aldrig lägga upp bilder av dom på bloggen. Lite tråkigt kan tyckas då jag vill ha bilder av min älskling över hela sidan, men det är viktigt att respektera deras åsikter.

Ingen vill få sina bilder upplagda på nätet utan lov. Som med alla stackars kända kvinnor och män som fick sina konton kapade. Om man sätter det hela i ett annat perspektiv så visst skulle jag hellre ha tusentals vardagsbilder av mig spridda på nätet framför en enda nakenbild.

Men nu pratar vi om att ta bilder på sig själv. Bilder som får en att må bättre över hur man ser ut. För det är ganska häftigt när man tar den där extra speciella selfien och oj, vad snygg jag är! Inte snygg som i medias bild av skönhet, utan snygg som i mitt bästa jag. För det tycker jag är det viktigaste. Att man tycker om sig själv för att man är den bästa versionen av sig själv. Det är mindre om yta och mer om den inre skönhet som faktiskt lyser igenom då och då.

Ta roliga bilder när ni är ute, som jag och mina vänner – man behöver inte ladda upp dom – det är roligt bara att leka med kameran. Ju fler bilder man tar på sig själv desto mer kan man se att det inte är så farligt om man ser helt galen ut, har fyra dubbelhakor eller om håret inte är så där perfekt som man vill att det alltid ska se ut. Yta är alltid yta och förändras genom åren, men en glad och positiv attityd samt en mindre perfektionistisk inställning till skönhet gör att livet blir så mycket roligare.

I samband med filmen som Dove har gjort, så anordnas det en fotoutmaning där de uppmanar er att fota er själva, precis som ni är här och nu och lägga upp bilderna på deras sajt. I slutändan kommer bildkollaget att tryckas i Amelia. Det är en häftig utmaning till alla er som är rädda för att hamna på bild 😉

Kolla på videon ovan och skriv gärna en kommentar om du gillar att bli fotad, filmad eller om du hellre står bakom kameran?

Sponsrat inlägg

Du kanske även gillar