160430-22

Nu när jag sitter på ett café i Göteborg och fikar medan det regnar ute så måste jag erkänna att det känns lite som att åka utomlands när man besöker västkusten. Jag åker mycket mellan Stockholm och Uppsala, men de städerna är snäppet mer annorlunda jämfört med Göteborg. Helsingfors och Göteborg har mer gemensamt än de andra städerna i min mening. Trevligt att besöka (måste hit igen för bokmässan i höst!) men än trevligare att få åka hem igen 🙂

Svårt att slå Gamla stan i Stockholm och Djurgården som är så fin. Trädgårdsföreningen här var förstås också trevlig att vandra igenom.

Det är lustigt att man betalar en massa för att flyga jorden runt när man har det så bra hemma egentligen. Klart att det blir mindre sol och bad utomhus än i exempelvis Thailand, men det finns fina badhus och ibland är vädret helt okej också. Jag turistar mer än gärna i mina egna städer året runt. En höst så var jag på en guidad tur på Skansen där vi fick lyssna på spökhistorier och se några riktiga sådana i gränderna. Det var väldigt mysigt och jag rekommenderar verkligen liknande vandringar i de äldre områdena i Stockholm.

Man kan hitta många guidade turer hos Stockholm Our Way. Bland annat turer ut i Skärgården som är ett perfekt resmål nu på sommaren. Inte långt från city ligger Fjäderholmarna dit jag åkte ofta som barn och det är verkligen en favorit!

Personligen är jag mest sugen på att ta den guidade Rooftop-turen på Riddarholmen, Karlsson på taket-style! Är där ganska ofta på bokfrukostar så vore kul att se husen från ovan. Farsan har ju varit plåtslagare och sprungit runt på taken i Stockholm så suget efter det kanske har gått i arv?

En Segway-tur på Djurgården är inte fy skam heller, men jag har aldrig testat varken Segway eller airboard tack vare min usla balans (kanske inte bör takvandra ändå…) så det vore en utmaning. Synd att det inte finns mer av sånt i Uppsala. Det är så fint vid Fyrisån och jag är glad att jag kan kalla både Stockholm och Uppsala mina hem!

Du kanske även gillar