Fejkade snö på min lilla plastgran som står i hallen och väntar på att den riktiga ska levereras lagom till jul. Just snö känns verkligen som något man måste ha för att julafton ska kännas som julafton. För oss i Uppland så har det varit på tok för många snöfria julaftnar de senaste åren och hoppet börjar så smått att dö ut… Får önska mig snö i julklapp av tomten helt enkelt!

DAGENS FRÅGA:

Tror du att det blir en vit jul i år? Vad kommer du i så fall att syssla med för vinteraktivitet? Pulka, Skidor, Stanna inomhus kanske? Svara i en kommentar.

Lucka 6 är bara öppen fram till 23:59 ikväll. Vinnaren presenteras varje söndag i december. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Så här tävlar du.

Du kanske även gillar


51 comments

Svara

Blir det en vit jul – blir det snögubbar och snölyktor med barnbarnen ! Wow ! Mysigt värre !

Svara

Bygger snögubbar med barnen – dom älskar den lilla snö vi haft – så en helvit jul , blir extra kul !

Svara

Jag drömmer om en vit jul! För barnens skull! Gnistrande, vitt snötäcke, snögubbar, snölyktor, knarrande steg i snön, och en tomte som kommer knallandes på eftermiddagen. Perfekt!

Svara

Jag har tyvärr en känsla utav att det inte kommer bli någon vit jul här i Norrköping. Om det mot förmodan skulle komma snö, så tror jag det mesta dels blir blask och att de kommer smälta bort ganska fort. Men jag hoppas ändå oavsett snö eller inte på att få komma i väg till skridskohallen och åka lite skridskor med dottern. Hon behöver dock ett par nya, då hennes gamla är för små så jag hoppas tomten kommer med dessa under granen i år.

Kram Sanna

Svara

Det kommer definitivt att bli en vit jul här i Södra Lapplands inland! Vad jag ska göra är dock inte någon hemlighet. Vi har tre söner som alla kommer hem till jul. De lär nog sno skotern och bege sig ut på äventyr medan jag och maken får ta hand om mat o disk mm. Jag har dock införskaffat både böcker och choklad så jag ska försöka lura ut gubben också. Snöskottning kanske??? Då kan jag ligga på soffan inne i värmen, äta god choklad och läsa böcker 🙂 Måste nog köpa lite servetter också så jag kan torka bort chokladen innan de kommer in

Svara

Tror att vi kan få en vit jul i Umeå, men kommer nog inte att göra nån speciell aktivitet för det utan blir nog på sin höjd en promenad och sen mysa i soffan under filt med levande ljus, glögg och pepparkakor

Svara

Hemma vart släkten är har de det vitt så det räcker för hela landet, här i Lund däremot blir det en grön jul….Det är okey för mig, jag har frusit tillräckligt under mina år i norrland.

Svara

Jag hoppas verkligen! Isf blir det långpromenad, pulka och snöbollskrig och lek i snön. Vore verkligen så mysigt

Svara

tror det blir en vit jul i dalarna så blir nog en eller flera trippar till pulka backen för åkning och grillning av korv
om det inte blir för kallt för då blir det spel
hoppas på tur

Svara

Någon vit jul tror jag inte att vi får i Skåne… tur därför att vi Hr familj uppåt landet, så att chansen för snö ökar! Då blir det skidor och att introducera vår nyfödda till snölek!

Svara

Jag hoppas att det blir en vit jul. Då blir det snöänglar, snögubbar och pulkaåk. Till fjällen ska vi också och då är det skidor för övriga familjen medan jag kommer med glada tillrop men förhoppningsvis befinner mig en hel del i stugan med bra böcker…

Svara

Som skåning drömmer man ju om en jul med snö
men oftast är det bara slask och tö…
Om vi får en vit jul
ska jag bygga snögubbar med barnen – det är kul!!

Svara

Man kan alltid hoppas på en vit jul, och i år vill jag testa att göra islyktor av olika slag… och så klart ska jag bygga nåt roligt med våran 4 barn!

Svara

Vi kommer att få en vit jul, det är rätt snösäkert här som tur är!
Om isen är bra så blir det alltid en skotertur på julafton, det hör till! 🙂

Svara

Jag hoppas att det blir en vit jul. De senaste åren har snön kommit först efter nyår, men jag hoppas att det blir ändring på det i år. Jag gillar att ta promenader, så det får bli min vinteraktivitet.

Svara

Jag tror och hoppas det blir en vit jul! Mina barn har fått en pulka som jag gärna vill att dem ska få användning av.

Svara

Jag vill ha en vit jul…men jag misstänker att jag får leta mig upp till landets norraste delar om jag ska få det. I uppland har vi ju typ aldrig snö. Bara blask.

Svara

Tror definitivt på att det blir en vit jul!
Bor i Hälsingland och här brukar det oftast bara snö på jul.
Blir ingen riktig julkänsla utan.
Är det snö på julafton kommer vi gå ut och leka i snön med vovvarna. Det har vi som tradition.
Innan det är dags att äta julmat.
Ha en härlig dag!

Svara

Jag tror absolut inte att det blir en vit jul i år, inte ens nära polcirkeln. Det är slut med sådant nu. OM det skulle bli en vit jul, tänker jag hur som helst stanna inne. Den förra julen sökte jag upp det vita och bröt benet i en skoterolycka och är fortfarande lite halkkänslig… dålig balans och lite svag efter alla operationer. Jag tänker sitta och meditera på yogamattan hela vintern i så fall.

Svara

Här i södra Norrland ser det ut att bli en vit jul! Det började snöa tidigt och det ligger fortfarande kvar! Så sjukt mysigt! Jag tänkte stanna inne, mysa med familjen. Spela spel och dricka glögg.

Svara

Hemma hos oss blir det en vit jul, både ute och i strupen! Det blir pulkaåkning i backarna på gården.

Svara

Tyvärr tror jag inte det blir en vit jul här i Västerås. Vi verkar mest få regn, regn o mera regn. Tråkigt för jag älskar snö. Om det dock skulle bli snö skulle jag ut o busa med min galning till hund i snön då hon precis som jag gillar snö. Det e då kul o kasta snöbollar till henne o hon fattar inte varför dom tar vägen 😂

Svara

Jag tror inte att det kommer bli en vit jul och hoppas inte det heller. Men om det blir det får jag ta mig i kragen och åka pulka med syskonbarnen.

Svara

Självklart blir de en vit jul. Vi hoppas väl in i det sista! Och om det blir så blir det enligt tradition en sväng i längdskidspåret på julaftonsmorgon!

Svara

Hoppas på en vit jul, i Gävle har inte snön kommit än men vet att hemma i Dalarna så är det snö så hoppas på att de kommer till hela landet. Kommer vara ute och leka med hundarna i snön 😀

Svara

Jag skulle vilja lära att åka skidor om vi får någon snö och inte bara tö.

Svara

Jag hoppas verkligen på en vit jul och känner på mig att det kommer bli det! 🙂 skulle lätt passa på att åka pulka! Flickorna på 4 och 2 år har fortfarande inte gjort det nu i vinter då det inte varit någon snö än utan bara en massa regn. Skulle vara så mysigt att passa på att åka pulka när alla är lediga för att sen gå in och dricka varm choklad med vispgrädde vilket är ett måste 😀

Svara

Jag tror tyvärr inte en vit snö för mig i Skåne. Men blir det snö (vilket jag håller tusen tummar för!), så älskar jag att sitta vid fönstret med en god varm dryck och bara njuta av utsikten att se snöflingor dingla mot marken. Underbart!

Svara

I nordligaste Norrland blir julen såklart vit
och skidor på längden och tvären skall åkas.
För familjen är slalom en favorit
för i längdspåret händer att barnen tråkas.
Bäst är nog ändå när man kommer in,
efter att ha brottats med snö och kyla.
Mor tar och skalar en apelsin.
‘Vill ha varm choklad’, hörs barnen yla!

Svara

Jag tror på en vit jul alla gånger! Då blir det pulkaåkning i backen med 1- åriga dottern som får uppleva sin första vinter. Bygga snölycktor och snögubbar med sonen. Och på kvällarna njuta av en mysig serie framför tv’n med sambon och se snön falla ned utanför fönsterna. Kanske blir det lite snöbollskrig också 😉

Svara

Tyvärr tror jag inte att det blir en vit jul i år… MEN när snön väl kommer så är det snögubbe-byggande som gäller! Jag må vara jätte barnslig som i vuxen ålder ser detta som en viktig grej men det är en tradition att bygga MINST en snögubbe om året! <3

Svara

Jodå visst kommer det att bli en vit jul.
Att det på Julafton kanske kommer vara lite magert med snö må så vara. Men sen hoppas jag kunna köra snöbollskrig med grabben
(Han längtar enormt, gå härliga promenader med familjen och bara njuta av vinterm. Inne och spela en massa spel mer barnen.
Ja sen blir det att sitta inne huset och rummet med 4 vita väggar och hemma så då äldsta ungen ska göra en större operation.

Svara

Jag drömmer om en vit jul men tror inte att det kommer ske tyvärr! Men jag skulle gärna åka pulka med min brorson! 🙂

Svara

Jag önskar mig en vit jul. Lyckliga barn med rödrosiga kinder farande ner för en pulkav9och sen grilkat korv över öppen eld.

Svara

Vit jul vill man ju ha, men ibland har julen varit bar så har snön kommit till nyår. De första flingorna brukar vara härliga de har redan kommit men snabbt regnat bort tyvärr.

Svara

Jag tror på en vit jul. Och då även alkoholfri. Vi har snö redan nu där jag bor och det ska nog mycket till innan den snön försvinner innan jul. Inatt och imorgon ska det snöa, kan dock komma en del regn men snön som ligger är så hård efter något regnväder vi hade i helgen så jag tror absolut att vi kommer ha kvar snön till jul. Och förhoppningsvis få mer. Jag är dock ingen snötjej, hatar snön. Men när den väl kommit får den stanna. Inte hålla på att försvinna och komma tillbaka, blir bara en massa slask, blött och blöta strumpor.
Jag kommer då inte gå ut utanför dörren om jag absolut inte måste, såsom handla. Och nu lämna och hämta på skolan. Jag får mitt vinter-utomhus när vi åker till fjällen i början på året.

Svara

Jag tror dessvärre inte Stockholm får nån vit jul. Men jag hoppas! Om så blir fallet så ska jag va ute me barnen och göra snögubbar, ljuslyktor och snöänglar!

Svara

Jag tror på en vit jul! 😀 Jag har flyttat till radhus i vår och har nu Ä N T L I G E N en liten trädgård. Jag ska göra en jättefin snögubbe i såfall. Jag gjorde en vid lägenheten förra året men den sparkades sönder dagen efter :/ Sen tänkte jag åka pulka för det har jag inte gjort på massa år!! 🙂

Svara

Här nere i söder blir det tyvärr inte så många vita jular nu för tiden. Men jag hoppas ju på ta det, så jag kan ta en tur på riktiga skidor istället för vattenskidor!

Svara

En vit jul hoppas jag på ❤️ Då ska jag åka skidor och gå långpromenader i snön 🤗 Kram Madelene

Svara

Ja, det tror jag och jag kommer att tillbringa den inomhus., ätandes enorma mängder skumtomtar, dricka ohälsosamt mycket julmust samtidigt som jag ser på Netflix.

Svara

Absolut! Då ska leka med Ted (vår älskade pudel) ute i snön! Han ÄLSKAR bollar! Och att leka! Och att vara ute! Får vi snö, och åh vad jag hoppas det, ska jag göra massa massa snöbollar till Tedde!

Svara

Det hade varit underbart med en vit jul och det tror jag att övre delen av landet får uppleva. Vi ska dit upp och åka skidor över jul oC förhoppningsvis är det iallafall frusen is här nere i söder så att vi kan testa åka skridskor med vår dotter. Sonen får sitta i bebispulkan och titta på! 😍

Svara

Jag önskar mig ett vitt lager till jul, men jag stannar gärna inomhus och tittar ut på den.

Svara

Hoppas på vitaste jul EVER!Då blir det massa pulka åkning för mistingen och skridskor åkning för stora systern ! 🍀🍀🍀🍀🍀

Svara

Ja, det tror jag! Då ska jag åka spark!

Svara

Vill göra en massa snöaktiviteter men bor man i Skåne får man bege sig till kallare breddgrader.
Kanske ska önska mig en snökanon av tomten. Jag blir glad men inte grannen 🙂

Svara

Då vi bor i Västerbotten blir det nog nästan garanterat en vit jul och vi ska dessutom fira jul i fjällen så där kommer det blir Bob och skoteråkning så länge de inte blir -30 ute 😊

Svara

Tror tyvärr inte det blir en vit jul här i södra Skåne. Men om det skulle bli det så har jag en dotter som skulle bli överlycklig när hon får åka pulka efter ena hunden! <3

Svara

Tror knappast på en vit jul, men man hoppas ju alltid. Om det blir någon snö här, så kommer jag gå på långa sköna vinterpromenader, mata fåglarna och göra snöänglar 🙂

Svara

Pulkarace och snöänglar med de små

Svara

E-postadressen publiceras inte. Required fields are marked *