Jag har väntat på tok för länge med dessa inlägg, men jag ville inte börja med julen för tidigt. Halloween har inte ens varit än, men jag orkar helt enkelt inte vänta längre! Hade jag varit singel så skulle granen ha åkt upp nu också, men det är jag ensam om att vilja. På tal om granen så har jag i år lovat min pojkvän att vi ska ha en traditionell julgran i år. Det vill säga en röd/grön istället för min gran med guld/silver. Han tycker det är så tråkigt och något år måste han få bestämma, så jag måste handla nytt pynt i år och det kanske borde bli en riktig gran också istället för vår plastgran. Men nog om min kommande jul för nu. Dags att berätta om några av Sagaforms nyheter!

Vår familj måste vara en av de första i Sverige att spela julklappsspelet/julklappsleken varje julafton. Vi har gjort det i säkert tio år nu och jag kan varmt rekommendera det! Vi brukar skippa det sista momentet i spelet – efter att man öppnat klapparna – och snor inte varandras öppnade klappar, men kan då byta bort dom istället. Det är lite trevligare. Nu har Sagaform släppt en söt liten julpåse för julklappsleken som innehåller en kökstimer i form av en tomte, och två tärningar. Det är allt man behöver – plus julklappar – för att spela!

Den fina ekorren åker fram varje jul här hemma, men pepparkaksgubben, glöggsetet, glöggkannan och ljuslyktan är också så underbart juliga att man blir lyrisk!

För mig så är guld och silver det som gäller i jul, men nu när vi ska ha en röd/grön jul så får jag hålla mig undan från de här underbara nyheterna!

Det här är så fruktansvärt snyggt. En eller två bänkar med pälsar/fäll på plus lite ljuslyktor (med fejkljus för djur- och barnfamiljer) känns så enkelt men ändå juligt. Ett tips till hallen kanske, morsan? Bort med de fula dynorna och på med fällar! Muppe skulle älska det!

Sagaform bjöd på de godaste små saffransmuffins jag ätit! Det var två olika sorter och vet du som läser detta om vad de använt för recept så kan du väl vara så snäll och berätta det för mig! Jag måste göra dessa till jul!

Sist ut är dessa to go-muggar. Guld och rosa är verkligen i min smak, men den stilrena svarta är perfekt för kaffe-, te- eller varm chokladälskaren som vill vara lite mer diskret med sitt beroende. Sagaform är verkligen experter på snygg design till rimliga priser. Ni kan hitta dom lite var som, exempelvis på Åhléns och Cervera – länkar finns i min sidopanel.

Min blogg kommer framöver att vara full av tips och pyssel inför julmånaden december, så håll utkik efter min julhype!

Du kanske även gillar