Lördag 11:e februari 2017

Idag var sista frukosten med brorsan och hans tjej, det blev inte mycket till frukost idag heller, men lagom för att orka med förmiddagen. Jag och farsan åkte med bussen tillbaka till Patong vid 11 och Jungceylon. Där gick vi runt och letade efter saker på vår lista:

  • Sandaler
  • Vattentät påse
  • Raklödder
  • En till matlåda
  • Ny väska

Vi hittade allt vi var ute efter – och lite till hehe – bland annat på övervåningen av lågprismarknaden Big C. Där hade jag kunnat gå länge och plockat på mig prylar, men det finns inte så mycket plats i resväskan för sånt. Det blev en Tsum Tsum-kudde bland annat 🙂

Det var någon typ av uppvisning eller audition, svårt att veta vad, vid ingången. Idol-någonting. Fy vad vissa sjöng falskt och skränigt, fick hålla för öronen när vi gick förbi.

Efter shoppingen så hade vi lite tid över så det blev lunch på KFC, en stor burk med friterad spicy kyckling, samt två enorma Pepsi. Jag avskyr pepsi (smakar fan sötare och sliskigare än alla andra coladrycker) så farsan fick dricka upp min också, själv högg jag in på de små kycklingbitarna och oj vad gott det är. Inget speciellt egentligen, men friterat är så onyttigt gott och konsistensen är underbar. Vill man göra kyckling som smakar som detta hemma så kan jag rekommendera att man friterar kycklingfilé på vanligt vis, med istället för panko, ströbröd eller liknande, rullar kycklingen i krossade dorritos med stark smak. Jag har testat att göra det förut och det är så saftigt! Bra snacks på festen med chilidip.

Jag gled även in på Starbucks igen och köpte en espresso frappe med extra vaniljsmak samt en apple turnover för att mumsa på senare istället för middag.

För när vi väl kom tillbaka till hotellet så var jag helt död och la mig på sängen och somnade. När jag vaknade någon timme senare så tog jag tillfället i akt och packade alla mina väskor inför morgondagen, tog ett långt bad och låg sen och kollade på tv. Usel kvalité, men jag blev sugen på att se Hitman-filmen som visades fast hemma i riktig, bra kvalitét.

Jag läste även klart Ordbrodösen (läs den!) och började på en ny bok, Augustprisvinnaren 2015, När hundarna kommer. Sen somnade jag som en stock igen.

Du kanske även gillar