Detta inlägg är i samarbete med Hifiexperience.

Så här såg det ut i min pojkväns studentlägenhet för fem år sedan. Det mesta runt tv-bänken har uppgraderats till nya, bättre produkter, men högtalarna består.

Katterna har klöst på högtalarna och haft omkull dem så att det är sprickor i träet, de låter inte heller lika bra längre, men det är inte lätt att välja vad vi ska köpa istället. Det är en dyr investering om man verkligen bryr sig om vilket ljud man har till film och spel.

För oss så är det fokus på hemmabio och då är surround viktigt för upplevelsen. Det är en maffig känsla att ha bioljud hemma, kanske inte lika avancerat som biografernas ljudsystem, men att slippa sitta och höra på en massa prasslande påsar och popcornknaprande – eller än värre, känna doften av baconchips – det slår allt annat.

Eftersom vi bor i lägenhet och inte vill störa grannarna om vi kan undvika det, så har vi valt att inte ha en subwoofer. Därför bör högtalarna vara så att de har ett brett ljudregister och stark bas på egen hand. Vi kör med 5.0-ljud helt enkelt. Frågan är om vi ska skaffa ny förstärkare också i samma veva…

I och med ett samarbete så har jag kollat in sidan Hifiexperience där man kan få tips och råd inför köp av högtalare och kringutrustning. Jag gillar att planera mina i köp långt i förväg och inte bara spontanköpa första bästa, så det är bra med informativa sidor som inte enbart säljer utan även hjälper en att välja det som är rätt för just mig. Och jag är en kräsen rackare när det kommer till teknik.

Vad vi väljer kommer jag naturligtvis att visa upp här sen, går ni också i tankarna på att uppgradera eller köpa ert första hemmabiopaket?

Du kanske även gillar