Detta inlägg innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos.

Ceannis Formex Höst 2018

Jag fortsätter att tipsa om allt fint som jag hittade på Formex i år. Bland annat nyheterna från Ceannis. Som den här svarta väskan, som Andrea Brodin håller upp,  i återvunnet material som jag gick rund med i somras. Jag gillar verkligen de sammetslena kuddarna och väskorna, men även de nya kuddarna i teddymaterial. City bag collection är också nya favoriter.

Ceannis Formex Höst 2018

Jag älskar när man blandar olika material.

Ceannis Formex Höst 2018

Jag föredrar rosa framför de här jordnära höstfärgerna hemma hos mig, men visst kan man se höstlöven framför sig när man ser de här fina kuddarna!

Hos Himla så är det varma och naturliga toner som gäller. Cream, Taupe och Woods. Supersoft organic micro cotton frotté hör till deras ekologiska satsning.

Jag fick med mig en handduk hem och den är min absoluta favorit här hemma nu. Det känns som om jag behöver byta ut alla mina billiga handdukar mot Himla. Tur då att man kan få 20% rabatt på just Himla HÄR.

Jag träffade även på danska Aiayu (Ai-ya-yu betyder “själ” på Bolivianska) som samarbetar med kvinnliga hantverkare i Indien, Bolivia och Nepal för att producera textiler och accessoarer. Det är verkligen beundransvärt när man samtidig kan skapa jobb på plats i de här länderna och använda den ekologiska ullen och bomullen. Det är mycket naturliga och jordnära färger som verkligen är i linje med den skandinaviska designen.

Aiayu har även ett Zero waste-program för sina bomullsprodukter. Tyg och stuvar används till att göra mindre produkter som necessärer och liknande, men även i mattorna Raw Rug. Vinsten från Zero waste går till TEARS – Train, Educate and Rehabilitate Socially som stödjer lokala skolor med barn som har särskilda behov. Win-win på alla sätt och vis alltså! Sängkläderna var himmelska!

Är det något speciellt märke från min Formex-serie av inlägg som ni har fått upp ögonen för?

Du kanske även gillar