Fick mig en liten minisemla innan jag gick hem från jobbet igår. Det var den goda från Bullar & Bröd. Behövde verkligen en liten sockerchock när klockan började närma sig fem och jag skulle ta mig till Uppsala igen. Långa dagar är inget för mig om det börjar med en tidig morgon. Hade jag jobbat från elva på förmiddagen så hade jag säkert varit mer pigg vid sju än jag var nu efter att ha jobbat lika länge. Men jag fick mycket gjort och var med på hela två möten. Oavsett var jag kommer att jobba i fortsättningen så vet jag att jag är en kontorsmänniska. Det här är min typ av miljö där jag kommer till min fulla rätt. Här så kommer mina – självlärda – kunskaper faktiskt till användning vilket är riktigt roligt.

Det är läskigt vad lite användning jag fått i livet av det jag lärt mig under alla år i skolan. Verkligen slöseri med tid! Tid som jag kunde lagt på att läsa mig till väsentliga kunskaper på egen hand. Man kan läsa sig till det mesta numera, eller lära sig genom att se andra göra saker (som att använda YouTube för att lära sig mer än hur man sminkar sig.) Utan stress och dömande lärare som sänker ens självförtroende till botten.

Så här ser det ut på mitt kontorsrum just nu. Jag har pyntat lite med plastblommor och rosa detaljer, men eftersom jag inte vet exakt hur länge jag får stanna så har jag inte gjort allt för mycket. Hoppas att jag får vara kvar ett halvår åtminstone, för jag trivs verkligen med alla kollegor och nu när jag (nästan) har lärt mig allas namn så vore det jobbigt att byta till något annat. Inte för att jag har något annat på gång…

Morsan köpte den här söta ljusslingan på Rusta för 5 kr som jag tryckte fast med häftmassa på skärmen. Bakgrunden är från Minding my nest som gör egna, superfina bakgrunder för varje månad.

Du kanske även gillar