topten


Veckans Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish är Ten Facts About Me
och jag glömde förstås att lägga ut inlägget i tisdags igen, men sån är jag 😛

  1. 1. Jag bor fortfarande hemma
    Nu har jag förvisso ett andra hem hos min pojkvän i Uppsala och en egen lägenhet med egen ingång, kök och badrum i samma hus som mina föräldrar (där jag betalar hyra), men i grund och botten så har jag inte flyttat hemifrån.
  2. 2. Jag har totalt fyra katter
    Två Birmor (Lillen & Muppe) hemma i Sollentuna och två adopterade huskatter (Chester & Yoshi) hos min pojkvän i Uppsala. Jag älskar verkligen katter!
  3. 3. Jag älskar att få paket
    Nu pratar jag inte om presenter utan om postpaket. Det är nästan bara därför jag beställer hem saker, för att få gå ut till brevlådan och upptäcka att den är full av paket eller avier. Det är sjukt hur mycket jag tycker om att få post, men det är inte samma sak när man bor i lägenhet. Riktiga (stora!) brevlådor är bäst!
  4. 4. Jag älskar att städa och sortera/rensa
    Det är väldigt bra att jag har så mycket saker, för då får man rensa och städa väldigt ofta. Kanske inte så värst kul kan tyckas, men jag älskar det! Sen är det riktigt roligt att städa hemma hos andra också och få ordning på deras röra. Jag hade nog blivit städerska om det inte vore för det faktum att man då inte får ställa om och flytta på saker hemma hos kunderna – det är så svårt att låta bli!
  5. 5. Jag har riktigt usel hud
    Förutom att jag haft svår akne (som jag tog läkemedel för att bli av med) så förstörde jag mig hud när jag gick upp i vikt i tonåren (vägde 130 kg som mest) och fick permanenta bristningar, alltså ärr, efter att jag gick ner i vikt första gången så har huden varit slapp och ful. Det har blivit lite bättre spänst i huden, men lyckas jag gå ner till min målvikt så kommer jag ha mycket lös hud som jag inte vet hur jag ska få bort. Vill helst slippa operation då jag mår så dåligt av narkosen och det är otroligt smärtsamt att operera bort överflödig hud.
  6. 6. Jag har gjort en gastric sleeve
    Efter att ha kämpat med vikten i mer än halva mitt liv så gjorde jag det bästa jag någonsin gjort, en magsäcksoperation. Jag har gått ner 17 kg sedan dess och mår så bra. Det är roligt att motionera igen då jag faktiskt ser resultat när man inte känner suget efter mat längre.
  7. 7. Jag har varit extremt rädd för både tandläkaren och sprutor
    Men nu har jag kommit över det helt faktiskt. Det var så illa att jag vägrade att gå till tandläkaren när jag var yngre, jag slogs och sprang iväg från mina föräldrar och rymde även från byggnaden när de fick dit mig. Det var en av anledningarna till varför jag fick sätta in tandställning när jag var 27 istället för i tonåren. Nålar har jag aldrig tyckt om, men numera klarar jag av att ta blodprov och andra sprutor. Det var en fobi som var väldigt svår att bli av med.
  8. 8. Jag har diagnostiserats med Aspergers syndrom
    Efter att jag haft problem med skolan i flera år så fick jag göra en massa test när jag var 12 år och fick därefter en asperger-diagnos. Det påverkar mest min förmåga att kommunicera med andra människor och jag har tappat kontakten med flera vänner genom åren som helt enkelt inte förstod vad en sådan diagnos innebär. Det krävs lite extra av de som umgås med mig helt enkelt och är man inte en mentalt stark person med mycket tålamod så kan det bli jobbigt. Jag blir även mycket trött av att vara runt andra människor en längre tid vilket har gjort det svårt för mig att studera och arbeta. Men nu har jag fått extra mycket hjälp av arbetsförmedlingen och ska få arbetsträna nu i Augusti.
  9. 9. Jag rymde från förskolan när jag var liten
    När jag var liten och gick på montessoriförskolan i Tegelhagen så bestämde jag mig en dag för att bara dra hem på egen hand. Jag gick bara därifrån och försökte komma ihåg vilken väg vi åkte hem varje dag. Det gick ganska bra i början, men vägen var längre än jag hade trott och jag hittade inte vägen vi brukade svänga av vid, så fick hjälp av en snäll dam som råkade se mig utanför deras hus. Hon följde med mig tills vi hittade vägen jag letade efter, sen ville jag inte ha mer hjälp, men hon följde med mig hela vägen hem där morsan väntade. Undrar vad personalen på förskolan gjorde när de lät en liten 5-åring rymma…
  10. 10. Jag kan sova hur mycket som helst
    Så länge jag inte blir störd så kan jag sova hur mycket som helst. Även om jag inte är trött så kan jag lägga mig och sova bara för att det är så skönt. Om jag sover mindre än 8 timmar per dygn så blir jag även lättirriterad och går inte att umgås med…

Du kanske även gillar