Det har mest blivit julmarknader hos bokförlag för mig i år, men jag var på julmarknaden i Haga ihop med morsan förra veckan. Det var en ganska liten marknad, men vi hittade lite smått och gott ändå. Sen så besökte vi Fjärilshuset och såg hajarna. Vi tyckte båda att det var bättre förr utan fiskarna, för fjärilarna är så mycket roligare än robot-krokodiler och akvarium med fiskar…

DAGENS FRÅGA:

Vilken är den bästa julmarknaden du har besökt? Vad gjorde den så bra? Svara i en kommentar.

Lucka 22 är bara öppen fram till 23:59 ikväll. Vinnaren presenteras varje söndag i december. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Så här tävlar du.

Du kanske även gillar


26 comments

Svara

Gammlia julmarknad. Den är så mysig i alla väder, och innehåller det där som man gärna vill hitta på en marknad: handstickade ullsockor, hemmakokt senap ochnaturligtvis massor av glöggprovning!

Svara

Jamtli julmarknad. Det är i mysig gammeldags miljö, både utomhus och inne i de gamla husen. Finns allt möjligt och det är extra mysigt att gå när det är mycket snö och mörkt ute.

Svara

Har inte varit på någon julmarknad i år. Jag tycker inte att det brukar vara så roligt och samma saker år efter år. Om vädret är mer vinter, snö och minusgrader så kan det väl bli en mysig stämning med en kopp glögg och pepparkaka och brända mandlar som jag alltid köper men när julkänslan saknas tycker jag att det är trist.

Svara

Norra Berget i Sundsvall! Så sjukt mysigt med julmarknad i gammal stil, med matchande byggnader runt omkring. Bara få gå runt och strosa och kika på allt fint 🙂

Svara

Gunnebo i Mölndal! Vacker slottsmiljö och massa lokala ekologiska odlare o handlare varje pr. Försöker alltid få med mig lammfärs till köttbullarna och saffranshonung- favoriter på kul ordet numera!

Svara

Har inte varit på så många men Weinachts markt i Rostock var himla mysig! Kallt, mörkt, fin belysning, tyska korvar, brända mandlar och bara själva känslan att få känna av annat än svensk julstämning.

Svara

Det måste vara sonens skola julmarknad. Då jag inte har så många julmarknader i bagaget. Den är så otrolig mysig med alla klasser som står och säljer diverse hembakat. Några klasser har fiskedamm och något år hade en klass häst och vagn som de då drog in mycket pengar på. Alltid mysigt.

Svara

Jamtlis julmarknad eftersom den är gammeldags ocien härlig miljö med både människor och djur 🙂

Svara

Jag har aldrig besökt någon julmarknad 😱🙈

Svara

Åh åh åh! Är det julmarknad det ska vara så ska det vara i Tyskland, närmare bestömt Alexanderplatz i Berlin. Googla det! Massa mysiga julstånd, öl, vin, skridskor och alla är så glada! 🙂

Svara

Jag har av diverse orsaker inte varit på enormt många, men Trosa Julmarknad är mysig, i miljön och med de gamla husen, kanalen och vattnet nära <3
Mysigt med julmarknader <3 🙂

Svara

Jag älskar julmarknaden i Gamla stan här i Stockholm! Tycker det är så mysigt och kul när barnen får en liten present vilket hjälper att få leta julklappar ifred 😉 Doften av brända mandlar och lussekatter till gamla stans vackra arkitektur gör det extra mysigt.

Svara

Jag har inte varit på en enda julmarknad sen jag var ca 8 år, så jag har ingen susning!

Svara

Har börjat tröttna på julmarknader stort och trängsel. För några veckor sen var jag dock på en julmarknad i Ösjöbol en liten ort i Småland som jag knappt sett där fanns en trevlig julmarknad som vi i avslutade med gott fika.
En fin Julmarknad finns på Tivoli Köpenhamn som jag besökte ofta när jag bodde i Lund. Där var det också gott om folk förstås men ändå rätt mysigt.

Svara

Brukar åka på julmarknader i Tyskland ! En mysig sådan var i Schwerin . Gemytlig stad med inte så många turister ! Härlig atmosfär – trevligt folk !

Svara

Gamlia i björkarnas stad Umeå 😍

Svara

Lubecks julmarknad. Den var så stor och hade så mycket, både saker som var hemgjorda, men framför allt mycket mat och dryck vilket jag uppskattade något enormt.

Svara

En lokal julmarknad i Vaggeryd som vi alltid va på när jag va mindre. Alla känner alla. Alltid träffar man någon att prata med och som skapar julstämning!

Svara

Den bästa och mysigaste julmarknaden jag besökt är den på skansen. Så gammaldags och mysigt och många stånd.

Svara

På Gränsö slott, så mysigt och lite extra roligt att vara på slottet 🙂 massor mysiga hemmagjorda saker och tomtar och gotte. Var bara jag och min mamma den gången, men det var lugnt och skönt och gjorde att julkänslan ökade ganska många snäpp 😀

Svara

Jamtli julmarknad var förut en marknad av stor dignitet. Så otroligt mysigt med alla marknadsstånd utsrpidda på området. Hantverk och bakverk av yppersta klass. Tröttnade man kunde man ta häst och släde tillbaka till entrén. Massor av ljus och marschaller och levande historiska gårdar. Magiskt!

Svara

Helt klart Lisebergs julmarknad! Helt fantastiskt vacker med något för alla, stor som liten! Djur..smakprover. ..värme vid 🔥. . Ja allt!

Svara

Jag har inte varit på så många, men gillar vår “gamla julmarknad” som vi har här i Öjebyn. Inget tingel-tangel – utan genuint hantverk

Svara

JUlmarknad. i Gamla stan i Stockholm

Svara

Hej, jag var på en julmarknad i Värmland någonstans för sådär en 30 år sedan. Har inte varit på någon sedan dess då jag bott utomlands. Skulle åkt till Taxinge slott i år då jag hört mycket bra om det men en utbildning till ett nytt jobb kom susande och då fick jag naturligtvis avstå julmarknad. Bättre lycka nästa år för mig.

Svara

Lisebergs julmarknad definitivt. Hantverk och mat till bra priser (oftast, vissa saker va svin dyra). Dom har massa fina saker som handblåsta julgranskulor, polkagris glögg och alpacka ulls sjalar! Skulle verkligen rekommendera den.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Required fields are marked *