En bok om dagen har startat en ny omgång av Pocket & Prassel som jag varit väldigt intresserad av. Det går ut på att man under tre månader skickat totalt tre paket, vardera med en pocketbok och något gott att äta till en annan av deltagarna i P&P, och omvänt så får man tre paket själv. Vem som skickat paketen är hemligt tills P&P är slut, så för att denne hemlige bokvän ska ha en aning om vad han/hon ska skicka så svarar alla deltagarna på frågor om böcker och godis i deras bloggar som bokvännen sen kan agera efter. Den här gången är det också så att minst ett paket måste ha ett tema, då godiset ska ha en anknytning till boken – vilket kommer bli en utmaning. Vill du anmäla dig så går du hit och läser regler och övrig information om P&P. Sista anmälningsdag är 17/8.

Besök gärna min boksida: Bokhyllan. Där ser du vilka sorters böcker jag gillar och inte gillar.

Själv tänker jag hjälpa min hemlige vän lite extra och har en lista över de flesta böcker jag äger och vilka böcker jag önskar mig plus vilka som är mina favoriter. Här är listan och här under finns mina svar:

Vilken genre är du mest förtjust i?
Skräck, Nutidsfantasy, vampyrer, Folklore & Historisk romantik – bland annat är jag extremt förtjust i böcker som utspelar sig i England under Georgiansk- till Viktoriansk tid. Jag föredrar också böcker med övernaturliga inslag och med kvinnliga huvudpersoner.

Favoritförfattare? Har du redan allt som författaren har skrivit..?
Meg Cabot (har alla hennes böcker), Elisabeth Nemert (har alla), Johanne Hildebrandts fiktiva böcker (har alla), Tracy Chevalier, John Ajvide Lindqvist (har alla), Stephen King, Diana Wynne Jones (läst alla.)

Vilka författare är du nyfiken på och har lust att läsa?
Curtis Sittenfelds böcker verkar spännande, Jeff Lindsay och hans böcker om Dexter likaså.

Vilken genre vill du absolut inte läsa?
Fantasy (jag är extremt kräsen när det kommer till fantasy), Sci-Fi (samma här), Deckare, Chicklit, Dramatik, Poesi, Biografier, Krönikor, Facklitteratur.

Vilken författare vill du absolut inte läsa?
Anna Jansson, Camilla Läckberg, Denise Rudberg, Liza Marklund, Martina Haag, Mari Jungstedt, Henning Mankell, Jan Guillou, Jens Lapidus, Leif G.W. Persson, Håkan Nesser- svenska författare i allmänhet är ingen höjdare för mig. Jag gillar udda & nytänkande böcker som utspelar sig i alla länder utom Sverige.

Letar du efter någon/några böcker som du vet (eller tror) har kommit i pocket, men som inte går att få tag på via bokhandeln längre? Vilka böcker gäller det  – och skulle du i så fall tycka om att få dessa i läst skick?
Nej.

Skulle det kännas ok att få flera begagnade pocketböcker (i trevligt skick!) istället för en ny, i något byte?
Helst inte.

Läser du andra språk än svenska?
Ja, engelska. De flesta böcker är bäst på originalspråket och ibland är engelska översättningar/utgåvor bättre än de svenska.

Är du tedrickare eller kaffedrickare? Någon speciell smak som du gillar?
Tedrickare. Jag avskyr kaffe och alla drycker som har sitt ursprung från kaffebönan.

Vilken slags godis gillar du?
Choklad! Jag älskar mjölkchoklad, vanliga chokladtryfflar, nötchoklad, Belgisk choklad mm – men gillar inte vit eller alltför mörk choklad. Jag tycker också väldigt mycket om riktigt saftiga gelehjärtan, grodor och liknande, ahlgrens bilar, & sura godisar, polly original, mars, men jag avskyr: karameller, kola, cocos, godis med mintsmak, godis med jordnötter, godis som smakar kaffe eller liknande & godis med stark jordgubbssmak.

Gillar du naturgodis; nötter, torkad frukt och liknande?
Nej.

Är du allergisk mot något (t.ex. nötter, gluten, mjölk…)?
Nej.

Annat som du vill lägga till..?
Hoppas mina svar inte var alltför utförliga. Har du en bok som du älskar och tycker att jag verkligen borde läsa så gör det inte så mycket om den inte passar in på alla mina svar.

2008-08-10 kl 04:36:31

Du kanske även gillar