För att göra den här bloggen till lite mer än en tävlingsblogg så kommer jag skriva lite om filmer jag sett nyligen och betygsätta dem. Först ut blir The Prize Winner of Defiance, Ohio som funkar ganska bra i och med bloggens tema.

Kelly och Evelyn Ryan bor i Defiance, Ohio med sina 10 barn. Vid första anblicken verkar deras liv vara idylliskt, men de har sina problem. Kelly, som förlorade sin sångröst i en bilolycka och fick ge upp sin dröm och istället börja jobba på en fabrik, försöker dricka bort familjens pengaproblem. Det gör det hela bara värre och han kan inte kontrollera sin ilska. Evelyn, hemmafru och mor, hanterar detta missbruk genom att vädja till sin präst, som inte är till någon hjälp alls. Deras dåliga ekonomi hanterar hon genom att skicka in bidrag till slogantävlingar som var populära på 50- och 60-talet. Hon skickar även in bidrag i sina barns namn. Evelyn har en talang för just detta, men inte ens riktigt stora vinster kan hålla familjen flytande mycket länge till.

Jag gillade själva historien, skådespelarna och filmen kändes inte alls lika plastig som andra 50- 60-tals filmer jag tidigare sett. Trots det så tycker jag att den var ganska tråkig. Den var lång och jag kommer aldrig förstå mig på hur folk (främst kvinnor) kunde leva på det viset. Om man gillar tävlingar och ansträngda familjeförhållanden så är den helt okej.

2008-07-22 kl 22:56:34

Du kanske även gillar