Mina föräldrar hade fått ett presentkort på Edsbacka Krog för några år sedan och eftersom stället stänger i Februari 2010 så bokades det in ett Julbord den 13:e December. Jag hade helt glömt bort det hela så det blev lite av en sista-minuten grej för mig (gillar inte sånt!) Slängde på mig lite finkläder och åkte tillsammans med Lillebror och föräldrarna till Edsbacka klockan 18:30.

Julbord är egentligen inget för mig, men då vi tack vare presentkortet bara fick betala för en person så tycker jag att det var värt det. Riktigt mysigt ställe och god mat. Varning för kaloribomber och socker…

Det här ser kanske inte så farligt ut. Lite julskinka, tomatsallad, inkokt lax med citronmajonäs och varmrökt lax i en liten “bägare” (som jag för övrigt inte åt upp.) Men jag testade en del saker som inte finns med på bild. Det blev även rödbetssallad, löjrom (jag svalde motvilligt ner en rejäl mängd för att göra den här måltiden prisvärd…), revbensspjäll, en köttbulle & en prinskorv, ägg och lite julmust. Knappt någon potatis alls – vilket jag är ganska nöjd över.

Sen var det det riktigt onyttiga. Jag tog en tugga av allt, men det var bara 3 saker jag åt upp. Hallonmoussepralinen, mandelbakelsen och apelsinklyftan. Det andra lämnade jag kvar på tallriken; citronmoussepralinen, mandelmussla med grädde, hallonsås & hjortronsylt, saffranspannacotta, chokladpraliner, korintkaka, chokladbakelse, kex, hallonkaka samt en knäck.

Nu ska jag inte äta något på en månad! Mitt nyårslöfte kommer vara att gå ner minst 20 kg efter all den här julmaten. Upp på den trasiga motionscykeln bara och trampa till dödagar.

Du kanske även gillar