Personligen så kommer jag nog att spela in de flesta av programmen och filmerna jag vill se, men vissa saker måste man kolla på “live”. Här är lite tips på program och filmer som ni inte får missa – samt några som man mår bättre av att inte se. Avgör själva vad ni är sugna på – om ni nu väljer att kolla på tv i jul…

23 DECEMBER

Tess
Underbar serie, om än ganska vemodig. Jag älskade den och såg alla fyra delarna på en gång. Se den! Den fattiga Tess tvingas lämna sin familj för att söka upp sina avlägsna, påstått förmögna släktingar, d’Urbervilles. Hos d’Urbervilles möter hon den manipulativa och beräknande Alec. En man som kommer göra hennes liv till en mardröm. BBC-serie som bygger på en roman av Thomas Hardy. I rollerna bland andra Gemma Arterton, Hans Matheson och Eddie Redmayne. Del 1 av 4.
SVT2 kl 20:00

Love actually
Väldigt trevlig och romantisk julfilm.
Filmen följer åtta mycket olika par och deras kärleksliv i en rad löst sammankopplade historier som äger rum parallellt månaden innan jul i London. I rollerna bland andra Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Liam Neeson och Colin Firth.
TV3 kl 21:00
Vem sköt Victor Fox?
Andra intressanta program/filmer:
Sagan om Ringen: Härskarringen TV6 kl 21:00
En fisk som heter Wanda TV8 kl 21:30
Ett päron till farsa TV3 kl 23:40
Vem sköt Victor Fox? TV4 kl 00:10

Vad man med gott samvete kan hoppa över:

Bingolottos uppesittarkväll

JULAFTON 24 DECEMBER

Kalle Anka och hans vänner
Jag är hjärntvättad och kan därför inte missa det här…
Det är åter dags för Kalle Anka och hans vänner att önska tittarna en riktigt God Jul. Som vanligt blir det inslag från Tomtens verkstad, en tur med Kalle till djungeln, Snövit och de sju dvärgarna, Ferdinand och Musse Pigg med vänner på camping. Förutom alla de gamla bekanta filmerna blir det som alltid två nyheter.
Matheson och Eddie Redmayne. I fyra delar.
SVT1 kl 15:00

Karl-Bertil Jonssons julafton
Samma här, tradition för fan!
En tecknad julsaga av Per Åhlin och Tage Danielsson om Karl-Bertil Jonsson som är 13 år, lite idealist och har Robin Hood som idol. Karl-Bertil extraknäcker på posten på jullovet och det är dagarna före julafton som filmen främst handlar om.
SVT1 kl 19:00

Andra intressanta program/filmer:
Babe – den modiga lilla grisen Kanal5 kl 11:25
Sagan om Ringen: Sagan om de två tornen TV6 kl 21:00
Hells Jingle Bells SVT2 kl 22:00
Ett päron till farsa firar jul TV3 kl 23:15

Vad man med gott samvete kan hoppa över:
Anna Anka och hennes vänner önskar god jul

JULDAGEN 25 DECEMBER

Sällskapsresan 2 – snowrollerSällskapsresan 2 - snowroller
Pinsamt nog en av mina favoritfilmer när jag var yngre – har nog sett den minst 10 gånger nu.
Lasse Åbergs komedi om Stig Helmer och hans norske kompis Ole, som bokat in sig på en bussresa till Alperna. Med på resan är den sönderstressade familjen Jönsson, några norrländska sparkfabrikanter och andra mer eller mindre underliga figurer. Men de träffar också två söta flickor och kärlek uppstår. I rollerna: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Cecilia Walton, Eva Millberg, Ingrid Wallin.
SVT1 kl 15:55

Ensam hemma 2 – vilse i New York
Både den här och den första är fantastiska julfilmer.
Familjen McAllister ska åka på julsemester till Florida men dessvärre glömmer de sin son Kevin på flygplatsen. Kevin lyckas komma på ett plan till New York och med hjälp av sin pappas kreditkort checkar han in på det bästa hotellet i stan. Men i New York finns också två gamla fiender till Kevin, tjuvarna Harry och Marv. Kevin upptäcker att de planerar att råna den största leksaksaffären i New York och bestämmer sig för att försöka göra allt för att stoppa tjuvarna. I rollerna: Macaulay Culkin, Daniel Stern, Catherine O’Hara, John Heard, Brenda Fricker, Joe Pesci, Tim Curry.
TV4+ kl 19:10

Brendan Coyle som Manuel Mendoza i The Glass VirginOffside
En ganska medelmåttig svensk film om ni frågar mig, men den är värd att se enbart för Brendan Coyle, han är underbar!
Stenfors, en gång Sveriges största papperstillverkare. Den senaste tiden har dock det mesta gått utför, jobben försvinner och människorna med dem. För arbetslöse Anders är det extra bekymmersamt med ett äktenskap som knakar i fogarna. Han lever för ortens anrika fotbollslag, men även där går det utför. Hoppets tänds när den engelske före detta fotbollsstjärnan Duncan Miller anländer. Men Duncan är mer “före detta” än man räknat med. Och Anders ställs att välja mellan fotbollen och frun. I rollerna: Jonas Karlsson, Anja Lundqvist, Ingvar Hirdwall, Göran ragnerstam, Torkel Petersson.
SVT1 kl 22:00Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet

Andra intressanta program/filmer:

Bröderna Lejonhjärta TV4 kl 11:30
Harry Potter och de vises sten TV3 kl 16:00
Berättelsen om Narnia: Häxan och Lejonet TV4 kl 20:00
Sagan om Ringen: Sagan om konungens återkomst TV6 kl 21:00
Stenhuggaren Del 1 av 2 SVT1 kl 21:00

Vad man med gott samvete kan hoppa över:

Alla repriser, En Prinsessas dagbok.

ANNANDAG JUL 26 DECEMBER

Stjärnorna på slottet
Hemskt att man ens kollar på det här, men det är underhållande till och från.
Årets stjärnpremiär! I kväll är det Siw Malmkvists dag med en havsfisketur på schemat. Björn Ranelid, Meg Westergren, Kjell Bergqvist, Tommy Körberg och Siw Malmkvist tillbringar en vecka tillsammans på Thorskogs slott, fyra mil norr om Göteborg. Det blir utflykter, upptåg, middagssamtal, skratt och gråt. Del 1 av 5.
SVT1 kl 20:00

Monthy Python 40 år
Intressant att kolla på helt enkelt.
Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam, Eric Idle och John Cleese återförenas för att berätta historien bakom framgångssagan Monty Python. I år är det 40 år sedan den numer kultförklarade och helt skr
uvade tv-serien Monty Pythons flygande cirkus visades för första gången i brittiska BBC. Förutom intervjuer blir det också klipp från kända sketcher. Del 1 av 2.
SVT2 kl 20:00

Förtrollad
En ganska rolig Disney-film om än lite för kort. De tecknade partierna är riktigt fina.
En ung flicka möter och förälskar sig i sina drömmars stilige prins. Nyheterna om romansen irriterar prinsens mor, den onda drottningen, som använder sin svarta magi för att skicka ut flickan från den animerade världen till den enda platsen i Universum där sann kärlek inte existerar: nutida Manhattan. Den nu verkliga flickan måste överleva i New York och hitta vägen hem till sin sanna kärlek. I rollerna: Patrick Dempsey, James Marsden, Susan Sarandon, Timothy Spall, Amy Adams, Julie Andrews.
SVT1 kl 21:25

Monthy Python 40 årAndra intressanta program/filmer:
Tomten är far till alla barnen TV4 kl 16:20
Harry Potter och hemlgheternas kammare Kanal5 kl 18:25
Stenhuggaren Del 2 av 2 SVT1 kl 21:00
Robin Hood: Prince of thieves Kanal5 kl 21:25
Gladiator TV3 kl 21:25

Vad man med gott samvete kan hoppa över:

Da Vinci-koden

Finns det något ni tycker att jag borde lägga till eller ändra?

Du kanske även gillar