Jag kunde inte låta bli att vara med ännu en gång när jag såg att det var dags för en ny omgång Pocket & Prassel hos En bok om dagen. Det är verkligen beroendeframkallande att skicka och få paket. Hoppas att mina svar på de här frågorna ska underlätta det hela för min Hemliga Bokvän. Kram påre 😉

Besök gärna min boksida: Bokhyllan. Där ser du vilka sorters böcker jag läser och gillar.

Favoritgenre:
Romaner, Skräck, Nutidsfantasy, vampyrer, Folklore & Historisk romantik – är t ex. förtjust i böcker som utspelar sig i England under 1700 till tidigt 1800-tal. Jag tycker bäst om böcker med övernaturliga inslag och böcker med kvinnliga huvudpersoner.

Har du någon favoritförfattare – och saknar du något ur dennes produktion?
Jag äger redan de flesta böcker skrivna av mina favoritförfattare: Stephen King, Charlaine Harris, Meg Cabot, Elisabeth Nemert, John Ajvide Lindqvist, Diana Wynne Jones.

Genre eller författare som du är nyfiken på:

Böcker av Curtis Sittenfeld, Michele Bardsley & Cassandra Clare.

Genre eller författare som undviks på liv och död:

Poesi, Biografier, Krönikor, Facklitteratur, böcker om mat, Anna Jansson, Camilla Läckberg, Denise Rudberg, Liza Marklund, Martina Haag, Mari Jungstedt, Henning Mankell, Jan Guillou, Jens Lapidus, Leif G.W. Persson, Håkan Nesser – svenska författare i allmänhet är ingen höjdare för mig. Jag gillar udda & nytänkande böcker som utspelar sig i alla länder utom de nordiska.

Läser du andra språk än svenska?

Ja, engelska läser jag precis lika bra som svenska. Ibland är engelska översättningar/utgåvor bättre än de svenska.

Har du någonstans listat böcker som du äger/har ?

Givetvis. Har en över de flesta böcker jag äger och har även listat böcker jag önskar mig. Här är listan.

Hur resonerar du kring att få/ge begagnade böcker?

Begagnat överlag har jag aldrig tyckt om, föredrar att köpa och ge bort nya saker så det vill jag även få tillbaka om möjligt.

Eventuella allergier:

Nickelallergi, men inte en enda matallergi som tur är.

Favoritgodis:

Choklad!!! Älskar mjölkchoklad, nötchoklad och Belgisk choklad. Chokladpraliner, mums! Jag tycker väldigt mycket om ahlgrens bilar, polly original, och på senare tid har jag börjat tycka om choklad med lakrits i.

Naturgodis – ätbart eller oätligt?

Jag har aldrig fastnat för naturgodis, det är inget för mig.

Favoritsnacks:

Vattenmelon, chips, chokladbollar, fikabröd och liknande onyttiga snacks.

Kaffe eller te? Vilken smak?

Te. Jag avskyr kaffe och alla drycker som har sitt ursprung från kaffebönan. Just nu är jag inne i en fas då jag bara dricker svartvinbärste (Black current.) Annars är jag obotligt förtjust i varm choklad.

Kryddar helst med:

Lagar inte mycket mat själv, fast bakning intresserar mig verkligen. Speciellt cupcakes och andra söta bakelser.

Vad tycker du verkligen inte om?

I godisväg: karameller, kola, cocos, vit choklad, chokladtryffel, godis med mintsmak, godis med jordnötter, godis som smakar kaffe eller liknande & godis med stark jordgubbssmak.

I matväg: ost, kål, korv (för det mesta)
I övrigt: att komma upp tidigt på morgonen.

Annat…

Kolla gärna in de tidigare omgångarna jag varit med i och Böcker – under Kategorier här till höger. Skriv gärna en kommentar om det är något annat du undrar över – så svarar jag i det här inlägget.

Du kanske även gillar