Lite choklad jag fick i förskott av Kixan.

Det är nog svårt att missa att det är Alla Hjärtans Dag på Söndag. Det  är naturligtvis en dag för alla förälskade par, men det är också ett bra tillfälle att visa omtanke till de egna nära och kära. En vän eller en arbetskamrat, grannar, människor man träffar på gatan 😛 … Det finns hur många som helst som är värda lite extra omtanke och kärlek på Alla Hjärtans Dag.

Alla Hjärtans Dag, även kallad Valentins Dag, härrör troligtvis från medeltiden, då man lottade ut en partner att uppvakta till unga människor. Denna skulle man umgås med åtminstone ett år framöver.

Namnet Valentins dag lär komma efter fader Valentinus, som levde på 200-talet e.Kr. Han dömdes till döden för att ha hjälpt kristna martyrer genom att gömma dem i klostret. När han satt i fängelse och väntade på avrättning, blev han djupt förälskad i fångvaktarens dotter. På väg till avrättningsplatsen den 14 februari år 270 e.Kr. lyckades han smussla iväg ett brev med kärleksförklaring till flickan. Den var undertecknad “från din Valentin” och var det första Valentinbrevet i historien. Därav kommer också vår sed att skicka gulliga kort till Alla Hjärtans Dag.

Trevlig Alla Hjärtans dag i förskott! :love:

Du kanske även gillar