Andra dagen så vaknar vi ganska tidigt och ligger och kollar på tv till frukosten kommer till hytten.

Det är ganska mulet ute men det gör inte frukosten mindre mysig.

Vi får in en stor bricka med en kaffekanna, en kanna med vatten till teet, apelsinjuice, croissanter, frallor och bullar, en tallrik med ost, skinka och grönsaker, kokt ägg, fruktsallad och en korg med marmelad, smör, honung och socker.

Medan vi äter så lägger båten till vid hamnen. Jag tar en del bilder och tuggar glatt på min frukostmacka.

Favoriten var helt klart fruktsalladen. Oj vad god en var! När den trevliga frukosten är uppäten så promenerar vi ut i stan. Det hade precis slutat att regna som tur är.

Jag hade skrivit ut en karta så att vi skulle hitta till området jag var sugen på att besöka.

Jag var nog mer energisk än Walle men det var så skönt att få komma ut och gå lite.

En parkbänk som Walle tyckte att jag borde fota 😛

Aha, inte en plats för mig då alltså.

Den här byggnaden tyckte jag om.

Efter att vi hade besökt stället jag var sugen på att kolla in så började Walle känna sig krass och vi promenerade lite lojt vidare. Promenaden blev jobbigare och jobbigare då vi båda var törstiga och trötta. Vi tog små pauser utefter vägen. Här vid en trevlig liten fontän.

Lite glass piggade upp. Jag beställde lite stressat en bägare till mig och Walle med mintglass och mangosorbet samt mintglass och bananglass – allt på engelska. Hu vad jag tycker det är pinsamt att snacka engelska! 😀

Mmm, glass…

Det var det här stället jag besökte tidigare. Ungefär som Japanbutiken i Stockholm fast några kronor billigare 😉 Vad jag köpte här kommer ni att få se i ett senare inlägg.

Efter glassen så promenerade vi igenom bland annat Stockman och någon annan butik på vägen tillbaka till båten. Det var trevligt men jag började bli riktigt trött – speciellt i fötterna.

Så efter att vi hade tagit oss en liten tupplur på hytten så spenderade vi lite tid i Loungen. Vi tog en kopp välbehövlig cappuccino & kaffe och något lätt att tugga på tills att det var dags för Buffén.

Tiden går fort när man har roligt. Vid åtta var det dags att äta och jag lassade på med min favorit – lax, och skaldjur. Testade nästan allt och det var riktigt gott men jag orkar inte äta så himla mycket. Försökte så gott jag kunde dock! Tog även ett glas rödvin av bara farten.

Vi tog en liten bit av allt på dessertbordet. Jag var mest förtjust i panna cottan med jordgubbar.

Mätta och glada så gick vi sedan och handlade lite mer i Taxfreen och Souvenirshoppen. Sen spelade vi upp en massa Euro i Casinot där vi även tog en alkoholfri drink och kollade på en måttligt underhållande uppvisning. Trevligt med lättklädda män i och för sig…

Men det gungade en del och när de började jonglera så blev man riktigt snurrig. Inget för oss så vi drog vidare till hytten. Där kollade vi på tv och jag var lite underlig och blev ledsen men det ordnade sig till slut – svårt att vara ledsen i närheten av Walle.

Dagen efter så var vi framme i Stockholm igen så vi packade  ihop våra saker och tog oss i land där Kixan väntade med bilen. Walle fick skjuts hem och jag gick och la mig när jag väl kom innanför dörren. Det var en riktigt rolig och spännande resa. Vi måste åka bort någonstans snart igen!

Du kanske även gillar