För någon månad sedan så fick jag som sagt hem ett paket från Japan och Strapya World. En Fukubukuro, Fuku (god lycka) + fukuro (väska) är alltså en japansk lyckoväska, i Strapyas fall en kasse med någorlunda hemligt innehåll. Det finns inga garantier om att man kommer gilla innehållet, men de säljs runt nyår för mindre än hälften av innehållets summa. Ibland är det riktiga bottennapp men oftast så kan man göra ett riktigt fynd.

I min Fukubukurokasse så låg det 16 st föremål. Men jag är föga imponerad, föredrar nästan förra årets kasse då jag är ute efter söta saker, inte en massa prylar som jag aldrig kommer använda. Några av sakerna tyckte jag förstås om, men det mesta ska jag ge bort – några prylar ska jag även lotta ut på bloggen 😉

 • Meow! Electronic Kitten Paw, en svart katt tass som ger ifrån sig ett sött Mjau när man trycker på den.
 • Mugen Beer Can Pull, En riktigt populär liten pryl för som som tycker om att öppna burkar, burken ger ifrån sig ett klassiskt läte när man “öppnar den” och så får man höra ljudet av att någon häller upp en öl/läsk. Behöver nog inte ens säga hur sugen på läsk man blir av att använda den här prylen.
 • Mugen Banana Peeling, samma idé som med ölburken, men här får man skala en banan som sedan ger ifrån sig små söta japanska ord (enligt strapya så har jag fått den sexiga bananen, men tråkigt nog så fungerar den inte, så hur den låter får jag aldrig veta.)
 • Petite Lovely Panda Netsuke Cell Phone Strap, en underbart söt liten panda som ser ut att vara på upptäcksfärd. En klar favorit!
 • Anti-Metabo Pedometers with over 50 Teasing Words!, alltså en stegräknare (i form av en ölburk – många kalorier in en sådan…) som skriker elaka saker till en på japanska om man inte rör på sig tillräckligt.
 • Star Wars R2-D2 LED Flash Cell Phone Strap,  min favorit! En liten R2 med fungerande lampa, den låter tråkigt nog ingenting men söt som bara den ändå.
 • Disney Screen Protection, Skärmskydd till mobiltelefonen med en liten rosa Mickey Mouse-Logo i nedre höger hörn.
 • Mameshiba charm, en söt liten Mameshibaberlock i svart.
 • Kewpie as Dororon Enma-kun, en Kewpie-docka utklädd till Enma från den gamla serien Dororon Enma-kun om ett gäng med spök och demonjägare.
 • Baketan, the Ghost Detector Phone Strap, en liten sak som tydligen kan känna av om det finns spöken i närheten och kan även i värsta fall driva bort onda andar.
 • CapHeads! Replaceable Bottle Cap Key Chain, en liten gubbe med en skruvkork till huvud som man lätt kan byta ut mot sitt favoritmärke eller någon annan snygg skruvkork man hittat.
 • Household Electronics Kewpie Cell Phone Strap (Fridge), ännu en Kewpie, den här gången utklädd till kylskåp.

Sen fick jag även ett Cubic zirkonia silverhalsband (det fick alla som köpte kassen, utom en lyckligt lottad som fick en riktig diamant) och några konstiga prylar som jag inte förstår mig på: en pryl från någon sorts japansk skådespelare/komiker som ger ifrån sig inspelade ord och meningar och ett band med en bensindunk. Fick även ett svart band till mobilen.

Hela kassen kostade 2640 yen, vilket är ungefär 212 kr och då Strapya säger att värdet på kassens innehåll ligger på runt 900 kr så är det ett riktigt kap ändå. Att jag sen fick hem mitt paket på några få dagar är verkligen imponerande, kan inte göra annat än att rekommendera Strapya World.

Här är några andra som också köpte den hemliga lyckokassen: Cutie Gadget, Moments Like Diamonds, Sequins & Beads & Japanator.

Du kanske även gillar