Jag och morsan anmälde oss som testpersoner för Gröna Tåget och åkte ca 6 timmar uppdelat på 2 dagar nu i veckan. Det var bara att bege sig till Stockholm Central och sedan dra iväg. Vi åkte till Hallsberg vilket tog ca 70-80 min och sedan hem igen. För detta så fick vi 1000 kronor vardera. Helt okej timlön om ni frågar mig. Det var knappast något jobbigt test.

Första dagen (14:e Juli)


Hade glömt att äta innan vi åkte så det blev till att köpa en dyr men fantastisk god macka på centralen. Eftersom vi var en timme för tidiga så kunde vi sitta i lugn och ro och äta medan vi väntade på att det var dags att åka.


Charter till Hallsberg. Det var garanterat första gången…


Jag har alltid tyckt om att svara på frågor och kryssa i formulär. Speciellt trevligt när man får något ut av det också.


Alla deltagare fick sitta själva på fönsterplats, så man kunde inte snacka särskilt mycket med någon. Jag satt under testet och läste lite smått i en bok, lyssnade på musik (låg volym så att jag skulle höra när man skulle fylla i nästa del av testet – var 5:e minut) och spelade på mitt Nintendo DS (på bilden är det Zookeper.)


Väl framme i Hallsberg gick vi ut och sträckte på benen, kollade runt lite och gick sedan ombord på tåget igen.


Då var det dags att äta lite. Det delades ut gratis macka, dricka och kaffe/te. Mackan var inte alls i min smak. Hade behövt lite kött… och något sött, men det var skönt att man fick något alls.

Andra dagen (15:e Juli)


Jag kände mig lite sur och vresig, men iväg bar det på nya äventyr (ja, kanske inte så nya precis, men vi fick sitta i en ny vagn den här gången.)


Jag satt mest och lyssnade på musik och snackade lite i telefon med Johan (skriver kanske något om honom sen 😉 ). Ganska trevligt men inte alls lika spännande som dagen innan. Tiden gick i alla fall väldigt fort och snart var vi hemma igen.


Väl hemma så drog jag iväg på en cykeltur. Tänkte först promenera men jag hade inte laddat min iPod tråkigt nog.

Slutsats: Jag älskar att testa nya saker och åka på nya grejer så jag hoppas att jag kan få delta i fler tester och åka mer tåg. Det är ju riktigt kul – fast då vill jag sitta bredvid någon trevlig person som man kan prata med.

Du kanske även gillar