Nu är jag hemma igen och oj vad skönt det är! Att få hoppa in i duschen, använda sina egna produkter, schampoo, balsam, hårinpackning, lotions, body butter, fuktighetskrämer och andra sköna produkter som jag inte haft ordentlig tillgång till på resan. Samt att när man kommer ur duschen inte känna sig ofräsch, svettig och direkt i behov av ännu en dusch bara en timme senare. Det var inte roligt, men något man var tvungen att bortse från i Thailand.

Är helt överlycklig över att få gå ut på kvällen och ta en timmes promenad i den kalla, friska luften och komma hem pigg och glad utan myggbett stora som enkronor på fötter och ben.

Åt sushi från nyöppnade Arigato Sushi Wok i Sollentuna, riktigt gott var det, till middag. Till det dracks det ett glas bubbel eller två. Perfekta middagen efter en tur till Thailand. Vågade inte äta något rått där tyvärr. Det var inte många ställen som erbjöd det heller. Var bara på ett enda ställe där de hade sushi och då beställde jag världens godaste Thai-meny med vårrullar och grön curry med kyckling och fikon samt frukttallrik med vattenmelon, ananas och pitahaya (drakfrukt) som jag kommer äta så mycket jag kan utav i fortsättningen.

Varianter med rött fruktkött innehåller lykopen. Lykopen är en av de viktigaste karotenerna. Ämnet verkar antioxiderande och tros kunna minska risken för flera sjukdomar bl.a. vissa former av cancer, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Fruktköttet är dessutom rikt på C-vitamin, kostfiber och flera vitamienr och mineraler. Drakfrukt med rött fruktkött innehåller mer näringsämnen än de med vitt.

Antalet kalorier i drakfrukt är lågt samtidigt är halten av kostfiber högt. Mer kostfiber gör att man är mätt längre tid. Drakfrukt kan därför vara en bra frukt vid viktminskning. Inte minst eftersom den är så pass god i sallader.

Ananasen i Thailand var de godaste jag ätit och trots att jag varit en ananashatare så kan jag inte låta bli att älska det efter resan. <3 Nu ska jag sova lite mer, men när jag kan kommer jag lägga upp resterande resdagböcker (blev lite strul med uppkopplingen på slutet av resan) och skriva om saker jag fått i posten - hade en hel hög som väntade på mig på byrån 🙂

Du kanske även gillar