Berättelser från Engelsfors

av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W Andersson, Karl Johnsson, Lina Neidestam

I den fiktiva staden Engelsfors utkämpar De utvalda, en grupp gymnasieelever med magiska krafter, en strid för att stoppa världens undergång – och för att klara sig genom tonåren.

Nu utvecklas historien i serieform, för dig som har läst Cirkeln och Eld. Författarparet Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg har jobbat tätt ihop med tre av Sveriges bästa serietecknare: Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam.

Hemligheter från det förflutna avslöjas, och även ledtrådar om vad som komma skall. Vi får se gamla berättelser ur nya perspektiv, och får ta del av hittills okända historier. Vi får träffa De utvalda innan händelserna i Cirkeln, och efter händelserna i Eld. Och vi får möta den gäckande Mona Månstråle i egen hög person.

Som fantast av seriealbum och manga så kom den här som ett brev på posten (bokstavligen, tack R&S.) Att det sen var mina favoriter Kim W. Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam som stod för bilderna var inte fy skam det heller. Det är fruktansvärt snyggt och visst får man veta lite mer än tidigare men jag tycker att vissa bitar kändes oklara, speciellt om man glömt bort specifika händelser från böckerna. Om man inte läst böckerna så måste det vara ännu mer oklart om vad som sker.

Hade det funnits en liten recap, eller sammanfattning av historien hittills så hade jag tyckt mycket bättre om albumet. Nu känns det som om jag missat något och det var lite så med Eld också, jag hade glömt bort en massa från Cirkeln och hade gärna blivit påmind i början av boken. Sen är den på tok för kort. Man vill bara ha mer och att läsa det här albumet gör en långt ifrån tillfredsställd. Hoppas att Nyckeln kommer ge oss det vi är ute efter.

Ska även tillägga att jag älskar tarot och är ganska bra på det så att inkorporera Mona Månstråle i berättandet var snyggt gjort. Själva illustrationerna gör att den får ett snäppet högre betyg än för historierna i sig.

Recensionsex från Rabén & Sjögren

betygbetygbetygbetygbetyg0

Du kanske även gillar