130131-04

Fick hem det här snygga och praktiska pocketfodralet från Pocketfodral.se i färgen röd/bordeaux och passade på att börja använda det när jag pendlar mellan Sollentuna & Uppsala. Läser då Nattens Cirkus av Erin Morgenstern – som har ett riktigt fint omslag som jag inte vill ska skadas när jag släpar runt på boken i min handväska.

Det är lätt att få in boken i fodralet och jag tycker det är helt perfekt att det finns ett bokmärkesband så att jag slipper oroa mig för att mitt hemmagjorda bokmärke (jag köpte ett fint mönstrat papper, klippte till det i lagom storlek och plastade in det) ska försvinna.

Trodde att det skulle vara ett tungt fodral, men det är förvånansvärt lätt och tar inte mer plats än boken skulle gjort på egen hand. Lädret är skönt att hålla i och gör det lättare att läsa då de tunna pärmarna på pocketboken blir mer bastanta och inte viker sig lika lätt. Jag är inte så mycket för pocketfodral i plast då de inte skyddar boken lika mycket, utan bara döljer vad man läser.

Den fina färgen på fodralet ändrar sig – precis som vin, lite beroende på ljuset. Det såg nästan rosa ut i starkt ljus och mer mörkrött som på bilderna i dunkelt ljus. Sömmarna är verkligen fina och det känns mer gediget att läsa sin ungdomspocket, fantasy, tantsnusk eller vad man nu tycker om att läsa 🙂 Fodralet finns även i svart & brunt.

Är ni sugna på ett eget fodral så kan ni hitta mer information här.

Du kanske även gillar