Förra årets julfirande var ju helt obefintligt i och med att jag låg sjuk med migrän och kunde knappt äta något. Ensam var jag då jag var i Sollentuna och alla åkte iväg till släkten i Vallentuna och firade jul. Men i år så bad farmor mig speciellt att komma på julafton då jag inte kom på hennes födelsedag. Man måste ju passa på att umgås med sina äldre släktingar, hon är ju min sista far/mor-förälder i livet.


Vi kom iväg ganska sent och missade förstås Kalle Anka, även om jag snart är 27 så kommer jag alltid att tycka om den hemska dubbningen och textningen på julafton. Kan du vissla Johanna kommer jag också alltid att hata, ett riktigt sömnpiller!

Väl framme på Lillgården där min farmor och faster bor så blev vi bjudna på pepparkakor, glögg och färska fikon, mögelostar och fikonmarmelad. Jag var inte sugen alls så åt knappt något, men två koppar lättglögg fick jag i mig 🙂


Och här har ni mig i all min runda prakt. Lyckades inte gå ner de 10 kg jag ville innan nyår men jag har lyckats komma ner mig en storlek i kläder iaf, alltid något. Tycker jag var fin i den här söta tröjan/klänningen från Lindex som jag köpte enkom för julafton. Varm och skön i farmors kalla stuga. Trots eld i kaminen.


Vet inte varför jag fick så mycket julklappar i år. Har jag varit extra snäll?


Dukat och fint i den lilla matsalen.


Min kusin Nicklas finns med på väggen och i soffan sitter tomtar och troll 🙂


Min kusin Nicklas flickvän Helena hade med sin mamma och dennes gullegris Noppe. Han fick man inte klappa utan sprang raskt iväg så fort man närmade sig. De hade med sig sina hundar Frasse och Lukas också. Noppe älskar Lukas och följde med honom överallt 😛


Nötter och choklad bjöds det på också. Jag tog med min hemmagjorda oreo fudge som jag hade gjort på morgonen. Lägger upp receptet på bloggen senare om ni är sugna?


Min faster hade med livet som insats dragit hem den här granen själv. Då var den någon meter högre men hon trimmade ner den för att passa i farstun.


Jag busade mycket med deras katt Prisse (Prinsen) men han är en stor och lättirriterad norsk skogskatt som helst vill vara ifred så det blev inga bilder på honom tyvärr.


Vi fick äntligen lite riktig julmat, första i år för mig då jag inte varit på några julbord. Ägg, lax och avokado, sill, rödbetssallad och skinka på vörtbröd. Allt jättegott! Efter det så serverades den varma maten. Potatis, Janssons frestelse, köttbullar och prinskorv.


När kvällen gick mot sitt slut så fick vi Irish coffee (som jag inte tyckte var så god, för stark och för lite sötma) och rulltårta – som Lukas slukade när vi inte tittade. Väldigt glupsk vovve det där 😀

Paketleken var roligast som vanligt och jag lyckades få två paket. Ett med två tallrikar och ett med ljuslyktor som jag bytte mot en liten flaska rödvin. Sen lyckades jag tjata mig hem till Uppsala då jag var dödstrött och trodde att jag skulle upp tidigt för att åka iväg till Staffans vänner på middag – men som ni vet blev jag sjuk och sängliggande så det blev inte av tråkigt nog 🙁

Bättre jul än förra året men nästa firar jag helst men den jag älskar mest av alla, min Staffan <3

Hoppas ni alla hade en underbar julafton!

Du kanske även gillar