IMG_0411.JPG

Årets Gamex var kul, men som arrangemang var det ingen höjdare. Det var rörigt, trångt och köerna var på tok för långa. Att de inte har max 5 min tidsgräns på varje person som spelar är helt galet när så många vill testa spelen. Bättre att gå och ställa sig i kö igen om man vill spela mer. Vissa satt i en halvtimme och spelade och man kunde få köa i över 2 timmar för att spela på grund av alla campers.

Utdelning av loot var också det sämre än tidigare år. Man var tvungen att köa för att testa spel och bara då fick man reklamprylar av utställarna. Uselt! Vill vi fans bära runt på reklamprylar till våra favoritspel så borde vi inte behöva köa för att testa spel som vi redan har eller kommer köpa. Jag deltog i en tävling genom att spela The Sims 4 – som jag redan äger men kön var kortare än de andra – och fick en icke fungerande plumbob huvudbonad. Trista tävlingar var det också, några var först till kvarn och andra var de med flest likes på facebook (helt värdelöst om man inte är först in på mässan eller har många vänner eller värvar röster.) Inga riktiga tävlingar där man motiverar varför man borde vinna, eller rena utlottningar baserade på tur. Eller favoriten fototävlingar. Trist.

Jag betalade lite extra på fredagen för att vara VIP och det var inte värt pengarna på långa vägar. Jag fick en matkupong värd 95 kr och en goodiebag med några nyckelringar, Comic-Con DVD, rabattkuponger som jag inte använde, en enormt jobbig illustatör-katalog att släpa på och presentkort på SF värd 100 kr. Totalt betalade jag 300 kr mer än normalbiljett och att vara VIP var inget speciellt annat än det extra jag fick. Att ha en speciell plats på läktaren kändes fattigt och annars var det inget speciellt exklusivt med det hela.

IMG_0412.JPG

Jag köpte en luckybag full med söta saker, en mössa bland annat och två typer av samma figur från Dangan ronpa som jag ska börja spela snart.

På lördagen så gick jag med min älskling och hans vänner (eller snarare våra gemensamma vänner numera.) Det var kul fast älsklingen fastnade vid Tekken-turneringen – som han inte fick delta i. För att de inte hade skrivit ut på Gamex Comic Con-hemsidan när de började uttagningen och att det bara var finalen som började vid 14. Helt uselt arrangerat och informationen utanför mässan var obefintlig. Ingen fungerande länk till sidan där man kunde anmäla sig och det var mycket krångel med att få upp bord och utrustning på scenen så finalen började inte förrän 40 minuter efter utsatt tid. Dom som spelade i turneringen var, ursäkta mig men jag har sett hur en bra spelare kör, helt värdelösa och det var pinsamt att se hur de fick ett pris för sina insatser och folk var puckade nog att applådera. De riktigt duktiga Tekken-spelarna kom för sent och fick inte delta. Frustrerande milt sagt.

Hoppas att de flyttar till större lokaler nästa år och att de blir bättre på att dela ut reklamprylar, ser till att speltiden när man får testa spel blir kortare så att köandet går fortare, tiderna och informationen är tydligare på hemsidan och ja – anställ mig!

Jag är utmärkt på att styra upp och se till så att allt fungerar som det ska. Ni hade behövt en person som gick runt och höll ordning på köerna, sett till att folk inte satt för länge och uppförde sig på ett trevligt sätt. De ordningsvakter som var där gjorde ingen nytta alls.

Efter alla klagomål så måste jag säga att jag älskar att serierna fick ta plats i år då jag är en serienörd lika mycket som en spelnörd.

Du kanske även gillar