Jag tillhör skaran som älskar att ha en laptop. En dator man kan ta med sig till sängen om man får huvudvärk eller bara är för trött för att sitta uppe.

Men är man för trött eller får huvudvärk så ska man ju inte hålla på med datorn längre! Allt det bärbara kan jag lika gärna göra på min surfplatta eller iPhone, so what’s the point?

Har man dåligt med utrymme på sitt kontor och vill slippa krångel med skärm, tangentbord och mus så är det en perfekt lösning men för mig så känns det ganska onödigt just nu.

Möt min nya dator.

Vi ska sätta ihop den med dessa delar, men skärm, tangentbord och mus har jag redan sen tidigare så dom kan vi hoppa över nu. Skippar mekaniska hårddiskar (har en 2TB extern som fungerar för lagring) och kör bara på SSD, sen blir det bara en enkel blu-ray-läsare denna gång.

MB: ASUS Z87-PRO
GPU: ASUS GeForce GTX 760 2GB DirectCU II OC
CPU: Intel Core I7-4770K 3,5GHz
PSU: be quiet! PURE POWER CM BQT L8-CM-530W
RAM: Corsair Vengeance Pro 16 GB (2×8 GB)
SSD: Samsung 840 Pro Series SATA III 2,5″ 256 GB
Blu-ray: Asus BC-12D2HT/BLK/B/AS Blu-Ray 12x SATA
Chassi: Fractal Design Define R4 Tower No PSU White ATX

Då jag planerar att ha ett ljust och fint sovrum i vår framtida lägenhet (säg inget till Staffan “Mr. Darkness” om detta) med ett eget vitt skrivbord där jag kan ha min dator så vill jag ha en ljus låda som omväxling. Det blir annorlunda och kul då jag alltid gått på svart och silver tidigare. Sen kan man nog pimpa till chassit med något snyggt märke eller nåt. En dödskalle eller nåt annat sött. 🙂 Vad tror ni?

Jag hoppas att vi får hem allt idag, annars så får vi sätta ihop den på fredag för jag måste till Sollentuna, för läkarbesök och möte på arbetsförmedlingen ons-tors. Roligt…

Fotar allt när det är klart givetvis. Men nu ska jag ta och köra ett litet träningspass här hemma och ta en dusch. Mer inlägg kommer under dagen 😉

Du kanske även gillar