150616-07

150616-08

Jag har, som ni kanske såg tidigare, testat hårborttaggningsprodukter förut och då med riktigt bra resultat så förväntningarna på Veet Spavax – som jag fått testa genom Buzzador – var höga. Tyvärr lite för höga då jag blev riktigt besviken på den här produkten som visade sig vara både krånglig och tidskrävande – något som just hårborttagning absolut inte får vara. Veet har vaxstrips som är betydligt bättre och smidigare än denna klump till smältkula som tar plats och ser väldigt osmaklig ut efter första omgången man använt den. Synd att jag inte gillade det, för den lilla värmeskålen är så söt i rosa 🙂

  1. Lägg lämpligt antal skivor i behållaren, läs i bruksanvisningen.
  2. Koppla in vaxsystemet i ett uttag för att smälta vaxskivorna. När det är mjukt och flytande är det klart att använda. Detta tar ca 30 minuter för 4 skivor.
  3. Lägg vax på spateln och gör ett test på handleden för att se hur varmt det är. Lägg sedan ett tunt lager likt ett apelsinskal i hårets växtriktning. Försök att få slutet av vaxet lite tjockare för att få ett lättare grepp vid avlägsning.
  4. Vänta i 30-60 sekunder tills vaxet torkat. Sträck ut huden och ta tag i den tjockare delen, dra så snabbt som möjligt mot hårets växtriktning.
  5. Ta bort eventuella vaxretser efter vaxningen med hjälp av använt vax eller babyolja.

För att vaxa båda benen så fick jag använda 4 vaxskivor och vänta betydligt längre än en halvtimme innan allt var smält och klart att applicera. Doften av vaxet tyckte jag inte om alls, men det är en smaksak. Just appliceringen var enkel, men när jag slet bort remsan från benet så följde inte alla hårstrån med. Trots att jag följt instruktionerna till punkt och pricka, hårstråna i rätt längd och så.

Jag kämpade på ändå och efter att ha suttit och vaxat i en timme så hade jag fortfarande inte fått bort alla hårstrån på benen. Då gav jag upp och avlägsnade resterna från vaxet med barnoljan (som är det enda som får bort resterna!) och rakade snabbt bort allt som inte vaxet hade tagit – vilket var ca 50 % av allt hår.

Så jag kan inte rekommendera Spavax till er som vill ha ett smidigt sätt att bli av med oönskad hårväxt på. Den här är klumpig, tidskrävande, ineffektiv och en besvikelse.

Passar: Den som har tid
Cirkapris: 469 kr

Betyg: betygbetygbetygbetygbetyg0

veetspavax-01 veetspavax-02

Du kanske även gillar