julbordet

Det är sjukt hur fort tiden går! Nu är Juli månad snart slut och det är i Augusti bara fyra månader kvar till December, Julmånaden.

Jag är inte överförtjust i kylan, men håll mig mig om att det är mysigt på vintern! I alla fall om man tänker på det faktum att man ofta svettas som en gris när det är varmt. Plus alla dessa regniga och mulna dagar vi fått nu i sommar är jag minst sagt less på.

Kalla mig galen som längtar till julen, men det gör jag verkligen! Bästa högtiden efter midsommar om ni frågar mig. Det är inte som om vi kommer att få en särskilt mycket bättre sommar än det här heller, som ni kan läsa här ser det inte ljust ut. Klart att jag då föredrar allt ljus som kommer på köpet med julen, julpyntet, paketen, musiken, stämningen, maten.

Förra årets julbord var riktigt jäkla fantastiskt. Glömmer alltid bort att jag bör äta lite smartare och inte ska slänga i mig allt så fort jag bara kan – som om maten kommer att ta slut. Men det är inte ofta jag går och äter på buffé under året, så julbordet är ett måste i december. I år tänkte jag pröva ett nytt ställe. Fast jag har varit där förut förstås.

För några år sedan så var jag och firade min vän Emilia på Ballbreaker på Kungsholmen där vi spelade biljard och tog några drinkar innan vi festade vidare i stan. Jag rekommenderar verkligen Ballbreaker, det var riktigt skön stämning och kul att spela biljard. Något som jag tycker att vi borde göra om snart igen för övrigt 😉

Det är så roligt att flera restauranger och uteställen numera satsar på att ha olika former av aktiviteter som man kan ta del av innan eller efter maten. Ju mer man tar ut sig innan desto hungrigare blir man såklart. Att bara gå ut och äta känns lite fattigt då. Jag fick storstryk när jag bowlade med min älskling senast vi var ute, så jag vill hemskt gärna få revansch. Fast då kanske i biljard istället – jag är så otroligt usel på bowling!

Det är därför det är så mycket roligare att äta julbord ihop med familjen eller vänner på ett ställe där man kan just bowla, spela biljard eller andra kul saker ihop – eller utmana varandra. Därför planerar jag att äta julbord på Ballbreaker i år. Man kan aldrig vara för tidigt ute med att boka in julens aktiviteter.

Har ni några planer inför julen?

Du kanske även gillar