topten


Veckans Top Ten Tuesday hos The Broke and the Bookish är Top Ten FREEBIE
vilket betyder att jag får välja vilket ämne jag vill, men jag väljer nog samma ämne som de själva valde att skriva om. 10 aktiviteter som jag älskar att göra på sommaren.

 1. Sitta ute på balkongen och läsa en bok
  Det blir aldrig av att jag läser utomhus annat än på sommaren. Att glida ut när det är lagom soligt och sätta sig tillrätta på balkongen med en dricka och en spännande bok är verkligen lyxigt.
 2. Åka på en Road Trip
  Vi har pratat om att åka på en kortare road trip nu när vi har tillgång till en bil, kanske till Thuns nära Uppsala (dit vi tidigare har åkt med Lennakatten) eller något annat trevligt ställe norr om Stockholm.
 3. Äta glass utomhus
  Att köpa sommarens första glass och vandra runt ute i värmen med en bägare eller strut är något man måste göra på sommaren.
 4. Cykla till nya platser
  Jag cyklar betydligt mer på sommaren och det är riktigt kul att besöka ställen som jag inte har varit på tidigare. Upptäcka nya stigar och cykla längre än man brukar.
 5. Geocaching
  Sommaren är en perfekt tid att börja geocacha på om ni inte redan har testat att leta efter gömmor med hjälp av GPS. Det är en prestige-sport att hitta och anteckna sitt namn på ett papper och sedan registrera det på nätet.
 6. Bada utomhus
  Till och med jag – som får urinvägsinfektion så fort jag badar i pool, hav eller sjö – badar ute på sommaren. Eller ligger och flyter på en madrass åtminstone. Det måste man ju när det är så soligt och fint ute.
 7. Njuta av regnet
  Jag älskar regn, så länge jag slipper vara ute i det när det är kallt. På sommaren så är regn befriande och kyler ner luften när det har varit varmt och hemskt länge. Då njuter man av regn och “dåligt” väder.
 8. Grilla
  Nu äter jag inte så mycket kött längre, men man kan ju grilla lax, kyckling och grönsaker också! Så gott med grillat att jag tycker att det är konstigt att det inte fler smarta sätt att grilla året runt på.
 9. Sitta inne och spela spel
  Oavsett om det är brädspel eller tv-spel så är det skönt att bara skita i att gå ut och istället sitta inne och spela igenom alla spel man missat under året.
 10. Plocka jordgubbar
  Det var länge sedan jag var på ett självplock, men det är riktigt kul att plocka sina egna bär och sedan ta hem och frysa in eller bara smaska i sig.

Du kanske även gillar