Jag höll nästan på att skriva: “Idag tänker jag inte göra ett dugg!”, men då jag redan har börjat tvätta tre maskiner (sista omgången innan resan), så måste det ändå räknas till dagen.

Fast när tvätten är ren, torr och invikt så kommer jag att ta ett långt bubbelbad med en bra bok innan jag slänger mig framför PS4:an och Resident Evil 7 som jag började spela inatt. Det börjar bra om jag säger så 😉

Gjorde även en god islatte som jag tog till frukost. Har jag visat er ett av mina bästa köp någonsin? Den står i min kaffehörna hos älsklingen där jag även har mina bönor och vanilj syrup. Favoriten är Espresso House egna bönor som kostar 119kr/påse – köper ni bönor så kom ihåg att se så att det inte är mer än 2 månader sedan de rostades (skit i bäst före, det ska stå datumet de är rostade!)

Det tar givetvis längre tid att mala, tampa och brygga sin egen espresso eller skumma mjölk om man gör en latte eller annan kaffedrink – mycket på grund av att man måste hålla efter maskinen – men det är så värt det! Det tog ett tag innan jag hittade balansen mellan kaffemängd, malningsgrad och tampning, men nu har jag nästan perfekt tryck i mina extraktioner så det blir så gott! Vill man spara tid så tycker jag personligen bäst om kapselmaskiner, men inget slår espresso från en manuell espressomaskin!

Hur brygger ni ert kaffe?

Du kanske även gillar