Dags att testa lite godisnyheter! Jag hittade två av de nya BUBS chokladkakorna på Willys och köpte hem dom för att se om jag tycker de är lika fantastiskt goda som Matgeek i sin recension. Snygg förpackning med fina färger och design. Tjockskalle… hehe

Jag har alltid älskat BUBS Hallonlakritsskalle, men efter min operation så har jag inte varit lika förtjust i godis. Choklad tycker jag fortfarande om, men jag har blivit så otroligt kräsen och klarar inte av att äta exempelvis Marabou då deras mjölkchoklad numera smakar nötigt och innehåller palmolja*.

Eftersom jag är så kräsen så blev jag så glad över att jag fullkomligt ÄLSKADE den här chokladkakan! Jag ger den till och med min egen seal of approval, alltså favoritmärkning. Inte enbart för den goda smaken utan för att Chokskalle är Fairtrade-märkt, INTE innehåller palmolja och det är belgisk mjölkchoklad. Belgisk choklad! Min favoritchoklad! Tyvärr kommer man inte ifrån att en kaka ligger på ca 500 kcal, men är det gott så är det.

Hallon/lakrits tycker jag var godare än Jordgubb/Kola mest för att det blev lite för sött för min smak, men båda slank ner lika lätt. Jag ska se om jag kan få tag på Banan/Kola också för den fanns inte på Willys.

Jag håller dock inte med Matgeek – Johan – om att den hade varit godare om chokladskalet hade varit aningen tunnare. Jag tycker att det är gott med mycket chokladsmak och tycker inte att den tar över smaken av fyllningen.

Om jag får önska en smak, så hade jag varit sugen på en med citron/lakritsfyllning. Eller riktig Cola-smak! 🙂

Betyg: betygbetygbetygbetygbetyg

När man inser att den här är godare än Plopp, en av mina favoriter, då vet man att det är en förbaskat bra nyhet.

Bör påpeka att jag inte är sponsrad på något sätt! Men jag skulle inte ha något emot att tävla ut en massa choklad i årets julkalender …  😉

*Jag för inget krig mot palmoljan, den är bättre än mycket animaliskt skit i godis och andra produkter, men jag litar inte på att kraven som ställs på certifierad palmolja efterföljs. Så tills vidare så försöker jag personligen undvika oljan ungefär som jag undviker att äta gris – alltså inte slaviskt då jag fortfarande äter bland annat gelatin. Mitt tips till er är att ni läser mer om palmolja, googla och tänk källkritiskt för att bilda er en egen uppfattning kring det hela. Jag är ingen expert på ämnet.

Du kanske även gillar