Att välja bort julklappar till förmån för något viktigare tycker jag är beundransvärt. Dock tycker jag i det här fallet att man kan både ha kakan och äta den, det vill säga både bidra till välgörenhet och ge fina julklappar. Därför vill jag tipsa om den otroligt söta lilla boken. Det osynliga barnet och granen som är en nyutgåva med två av Tove Janssons noveller som Oxfam lanserar i samarbete med Moomin Characters. Boken säljs till förmån för att hjälpa kvinnor och flickor som kämpar mot ojämlikhet och fattigdom.

Rädd. Ensam. Osynliggjord. Berättelsen om det osynliga barnet utkom för första gången 1962 och handlar om en liten flicka som blir osynlig efter att ha blivit illa behandlad av kvinnan som tagit hand om henne. Flickan tas emot av muminfamiljen och får bo i Muminhuset där hon möts med värme och respekt. Så småningom blir hon synlig igen och återfår sin plats i världen – en rättighet som varje kvinna och flicka borde ha.

40 kronor per sålt exemplar doneras direkt till Oxfams arbete i kampen mot extrem fattigdom och lidande runt om i världen, och det är kvinnor, flickor och deras rättigheter som står i centrum för kampanjen.

Det här tycker jag är en perfekt julklapp eller fin gå bort-present som inte enbart är en fin bok utan så mycket mer! Rekommenderas varm!

Du kanske även gillar