Birka Cruises

Födelsedagskryssningen ihop med min mamma Kicki började med att vi fick gå före alla andra och sätta oss i Svit-loungen medan vi väntade på att få gå ombord. När vi väl blivit eskorterade in på båten så fick vi sitta i baren längst upp och blev bjudna på frukt, kaffe och juice till hytten var klar kvart över fem. I priset för sviterna så ingår minibaren som var full med läsk, champagne och små flaskor med whiskey och vodka. Lite godis och nötter fanns även att knapra på, men eftersom vi hade bokat in middagen till klockan sex så blev det inget sånt.

Lotta och Kicki
En bild på mig och morsan vid middagen. Hon fick även en födelsedagspresent vid bordet av besättningen i form av en flaska sparkling Wine.

Morsan hade gått all in och beställt trerätters med lilla dryckespaketet. Alltså förrätt, varmrätt, dessert och vin/öl till maten samt kaffe och avec till det söta. Jag fick faktiskt i mig den goda kavringen och all oxfilé (lämnade kvar några potatisar), men desserten var inget för mig. Choklad är gott, men jag föredrar syrliga eller ostiga desserter. Sen så det blev förstås inget kaffe eller avec för min lilla mage, men vinet var gott. Till och med det vita! Här är hela menyn:

Förrätt

Öjebyröra på kavring med sikrom. Örter från Ekerö.

Varmrätt
Oxfilé med dragonstuvad jordärtskocka, glaserade smålökar i kalvsky, Anyapotatis.

Dessert
Chokladmoussebakelse med hasselnötscréme. Jordgubbsgelé, färska hallon, yuzucréme, jordgubbsströssel.

Efter middagen så vilade morsan upp sig på hytten (så går det när man äter för mycket!) medan jag tog mig ner till tax freen. I hissen ner så stötte jag på ett förfriskat gäng som direkt bjöd in mig till att delta i deras grupp. Så fort någon kom in i hissen så fick de en inbjudan (utom en gubbe då det var för många män i gruppen redan…) Fråga mig inte vad de menade med det hela, men jag lyckades smita iväg inne på tax freen. Nog för att det är trevligt med lite sällskap, men det vore lite konstigt att bara dra iväg med okända personer sådär spontant. Speciellt om man inte är sugen på att festa eller dricka alkohol.

Nej, jag spelade på min favoritspelmaskin ihop med morsan när hon kommit ner från hytten istället och efter både vinst och förlust så gick jag därifrån med 45 kronor plus fickan. Ihop med mynten jag börjat med så växlade jag in det mot en 100-lapp. Ibland har man tur 🙂

Vi handlade lite smått på tax freen också. Tre flaskor Licor 43, lite parfymer, smink och godis. Fick en till “gratis” kryssning vid köpet också vilket alltid är trevligt att få.

Nu ska jag sova så att jag orkar upp till frukosten vid 8. För redan klockan nio ska jag på ansiktsbehandling och sedan massage på SPA-avdelningen. En fullspäckad dag må jag säga. Återkommer på kvällen med ett till inlägg givetvis!

Du kanske även gillar