Detta inlägg är ett samarbete och innehåller reklam genom annonslänkar för Hemtex.

Hemtex Mörkläggningsgardiner

Den här sommaren har verkligen inte varit nådig när det kommer till värme och solsken. Det är verkligen skönt när man är pigg och utvilad, men för att vara det så krävs det en hel natts sömn. Något som var nästintill omöjligt innan jag fick hem de här grå mörkläggningsgardinerna från Hemtex. Jag hängde direkt upp de från Hemtex Hotel Selection och man kände verkligen skillnaden både i ljus och ljud. För det smidiga är att det kraftiga tyget inte bara stänger ute solen utan även agerar ljuddämpande. Det är perfekt även på vintern givetvis. Speciellt om man bor nära en väg och inte har täta fönster som håller ljudet ute.

Färgerna på gardinerna passade bra in i sovrummet, men när solen lyser mot dom så blir de mer beige än grå. Jag var däremot positivt överraskad av hur mycket sol de faktiskt stänger ute, för desto ljusare gardinerna är desto mindre mörkläggande blir de förstås. För mig som inte vill ha mörka gardiner hela sommaren så är det perfekt. Jag har testat flera olika mörkläggningsgardiner och de här är bland de bästa helt klart. Jag kommer att lägga upp fler bilder på det andra gardinparet, Hemtex Öljettlängd Blackout, i ett annat inlägg.

Som ni ser så tog jag de här bilderna mitt på dagen när det var som absolut ljusast bara så att man får se exakt hur mycket de klarar av. På kvällen så blir rummet helt mörk, så det var betydligt svårare att fotografera. Men som med alla gardiner så rekommenderar jag att man kombinerar gardinerna med persienner eller en rullgardin om man vill ha det becksvart i rummet utifall att man jobbar natt. De här fungerar perfekt till mig som måste lära mig att komma upp tidigare på morgonen då jag inte täcker fönstret helt med gardinerna och har hängt dom så att de hänger fint och inte släpar i golvet.

Mitt mål med rummet var att det skulle få en skandinavisk hotellkänsla med vitt och grått plus valfri rosa eller lila som accentfärg. Och jag tror bestämt att jag lyckades med det!

Vad tycker ni? Har ni mörkläggningsgardiner hemma i sovrummet?

Hemtex Mörkläggningsgardiner

Hemtex Mörkläggningsgardiner

Hemtex Mörkläggningsgardiner

Hemtex Mörkläggningsgardiner

Hemtex Mörkläggningsgardiner
Påslakanset, kuddfodral, filt, gardinerna och kalendern på nattduksbordet är alla från Hemtex.

Du kanske även gillar