Julkalender - Lucka 23
Fjärde advent så gick jag all in på sånt jag tycker om! Ett paket till en riktig crazy cat-lady eller bara en te-älskare. Tjugotredje luckan innehåller: Boken Flytten till Cornwall, en stilren anteckningsbok, en påse löste från Kobbs, en tesil, chiapudding samt en mjuk liten Neko Atsume kattmaskot.

Flytten till Cornwall av Liz Fenwick

38-åriga konstnären Maddie Hollis blir änka samtidigt som hon ärver ett hus i Cornwall efter en kvinna hon inte känner. I alla fall tror Maddie inte det. Hon beslutar sig för att ta vara på arvet och bryter upp från London i förhoppning om att flytten till Cornwall ska ge henne och hennes tonåriga styvdotter Hannah en ny start i livet.

Trevenen, som huset heter, är en otrolig vacker men förfallen byggnad med urgamla anor som är i stort behov av renovering. Problemet är bara att Maddie inte har några pengar, eftersom hon inte kunnat måla under lång tid då hon vårdat sin man i hemmet. Medan Hannah bara gör livet surt för dem båda och drömmer om att få flytta tillbaka till London så fort som möjligt, börjar Maddie intressera sig för Trevenen. Hon hittar foton och ett gammalt släktträd och hon upptäcker generationer av tidigare husägare, kvinnor som hon känner sig besläktad med.

Har husets tidigare ägarinna, Daphne Peventon någon anknytning till Maddies eget liv?

SÅ HÄR TÄVLAR DU PÅ INSTAGRAM:

  1. Följ @Bokbesatt på Instagram och Gilla dagens lucka.
  2. Tagga en vän som du tror skulle vilja vara med och tävla.
  3. Svara på frågan: Om du fick flytta var du än ville i världen, vart skulle det vara och varför?

För er som inte har Instagram: Dela det här inlägget på Facebook, Twitter eller på din blogg och svara på frågan i en kommentar.

Den här luckan är öppen fram till och med 23:59 ikväll. Tävlingsregler hittar ni här.

Tävlingen är avslutad och vinnare blev @ahkihlstrom

Du kanske även gillar


7 comments

Svara

oj så svår fråga
jag skulle ha valt irland då det finns så många vackra dalar och vacker natur för övrigt där skulle jag bo och njuta av livet

Svara

Jag vill inte flytta! skulle dock gärna vilja ha en ä härlig semesterbostad i något varmt land.

Svara

Ett tråkigt svar kanske men jag vill bo precis där jag bor i Härnösand 💖🌠⛄🎁 GOD JUL 🎅

Svara

Oj vad svårt, finns många platser jag hade kunnat tänka mig att bo på. Får nog ändå svara London. Kan iblan ångra att jag inte gjorde som många andra unga och bodde där ett par år efter studenten!

Delar på fb

Svara

Jag skulle flytta till södra Spanien, för klimatets skull.

Svara

Jag skulle flytta till min barndomsland, southern Mississippi. Men förstås, det är inte alltid så lätt att säga så, allt har nog förandrats sen man växt opp dar! Men den goa värme och värm hjärtade manniskör saknar jag! Kram och god jul! delat på facebook som Han Noren

Svara

Jag har inte några planer på att flytta utomlands men jag har alltid svarat England på den frågan. Jag kan mycket väl tänka mig att bo i en mysig liten håla med udda personligheter (som böcker och filmer är fulla med…).

Svara

E-postadressen publiceras inte. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.