Man hinner med förvånansvärt lite på tre dagar när vädret är…  lite för bra. Värmen gjorde mig helt matt och jag kunde inte jobba på övervåningen som planerat. Istället så höll jag mig ute i skuggan och målade den hemska ytterdörren vit.

Den gamla brevlådan började verkligen se risig ut, så det var dags för en nytändning. Jag skapade även ett instagramkonto för Skogsfröjdens gård om ni vill fortsätta att följa arbetet.

Den gula brevlådan som jag spraymålade röd blev riktigt bra med sin nya, inplastade skylt. Nu behöver vi bara ordna ett snyggare brevlådeplank med tak. Om grannarna känner för att bidra till det.

Här har ni dörren, listerna och taket innan jag tog mig an det.

Här är efter en strykning vit färg. Redan betydligt finare. Frågan är bara vad man kan göra åt golvet? Något som inte kostar skjortan för det ska tydligen byggas ett trädäck här i framtiden. En tillfällig lösning alltså.

Farsan fixade det trasiga kaklet. Nu ser det betydligt bättre ut i köket.

Så här såg det ut innan jag satte igång med storstädningen. Flyttade ut alla möbler som inte används till ladan, dammsög, svabbade golven, torkade rent fönstren, skrubbade alla golvlister, gjorde rent kakelugnen, monterade ner rullgardinerna, satte upp nya gardiner och möblerade om lite.

Det här är den tillfälliga lösningen tills vi kan göra något åt väggarna med den trasiga tapeten, taket där det är någon form av upptejpad frigolitpanel = mycket brandfarligt, och det ska in någon form av dagbädd så att det blir lite sovplatser på nedervåningen också. Perfekt om man inte kan sova där uppe när det är värmebölja.

Du kanske även gillar