Ibland kan det kännas som att inspirationen har lämnat en och att kreativiteten ligger på noll. Men det behöver inte vara så svårt som man tror att hitta tillbaka till sin kreativa gnista. En av mina favoritkällor till inspiration är faktiskt vardagen.

Att titta på människor, miljöer och situationer runt omkring oss kan ge en mängd nya idéer och infallsvinklar. Kanske ser man något spännande mönster på en fasad eller så fångar en konversation ens uppmärksamhet. Genom att ha öppna sinnen och vara uppmärksamma på det som händer runt omkring oss kan vi hitta inspiration överallt.

En annan sak som jag tycker är viktig är att ge sig själv tid och utrymme för att utforska nya saker. Kanske har man alltid varit nyfiken på att testa på en viss teknik eller skapa något inom ett visst medium. Genom att våga prova på det man tidigare varit rädd för eller ovan vid kan man upptäcka nya sidor hos sig själv och sin kreativitet.

Att ha en aktiv och kreativ livsstil behöver heller inte innebära att man alltid måste vara produktiv. Att ta en promenad i naturen eller sitta ner och läsa en bok kan också ge en tid för reflektion och nya tankar.

Så mitt tips till er som söker inspiration är att titta runt er och våga testa på nya saker. Och kom ihåg, inspirationen kan komma från de mest oväntade ställen!

Du kanske även gillar