Borde nog hålla mig borta från Adlibris, för så fort jag loggar in på sidan så hittar jag en hel drös med nya spännande böcker. Böcker jag bara måste läsa. Sen jag läste klart Twilight-serien och medan jag väntar på att den senaste boken i Southern Vampire-serien ska komma ut som pocket så har jag suktat efter nya lättsmälta ungdomsböcker med temat vampyrer att läsa. Figuren ovan är en av mina Pinky Street dockor som jag samlar på.

De två bokserierna ovan är House of Night av P.C. Cast, som handlar om tonårstjejen Zoey som blir märkt av en vampyr och måste ta sig till Nattens hus där man fysiskt förändras till vampyr under några år. Om man klarar förändringen. Alla gör inte det, kroppen kan också stöta bort den. Och då dör man.

Vampire Academy av Richelle Meade handlar om lugna, eftertänksamma Lissa Dragomir som är en moroiprinsessa, en dödlig vampyr med magiska och den hetsiga och rappkäftade Rose Hathaways, i vars ådror flyter människoblod och vampyrblod i en kraftfull blandning. Hon är en dhampir, och hon är Lissas bästa vän. De onda strigoi har svurit att Lissa ska bli en av dem, och det är Roses uppgift som beskyddare att försvara Lissa – till varje pris.

Sen passade jag på att skaffa de fristående uppföljarna till Tithe av Holly Black som jag fick i förra Pocket & Trix. Så, är jag har läst klart Pride and Prejudice and Zombies så ska jag börja läsa de här serierna. På tal om just Jane Austen och de nya "förbättrade" versionerna av hennes böcker så kommer det snart ännu en, den här gången är det Sense and Sensibility som invaderas av sjömonster. Finns en underbar trailer för boken:
 

Du kanske även gillar