Mina svar på Kulturfyran:

1. Hur läser du?

Förr hann jag med att läsa en 150-200-sidors bok om dagen, men numera blir det max en per vecka. Ibland kan jag fastna i en bok och inte sluta läsa förrän den är slut eller tills jag inte kan hålla ögonen öppna. Ibland så läser jag ett kapitel, lägger ifrån mig boken och tar inte upp den igen på flera dagar. Läser gör jag allra helst liggandes på magen i sängen eller sittandes på en stol vid köksbordet. Har testat att läsa mer än en bok samtidigt, men har då förväxlat handlingen i böckerna och blivit missnöjd när den ena inte innehåller något som jag gillade i den andra och så vidare…

2. Hur många böcker läser du i månaden?

2-3 stycken i månaden är det vanligaste.

3. Vad läser du, vilken slags böcker? Vad läser du inte för slags böcker?

Jag läser helst romaner, skräck, nutidsfantasy, böcker med vampyrer, folklore & historisk romantik – är extra förtjust i böcker som utspelar sig i England under 1700 till tidigt 1800-tal. Jag tycker bäst om böcker med övernaturliga inslag och böcker med kvinnliga huvudpersoner. Älskar även manga och serier i allmänhet – så det ett tiotal volymer om året. Har börjat tröttna lite på chick-lit och börjat intressera mig för deckare. Tycker inte om att läsa sorliga böcker med verklighetsbakgrund där huvudpersonen uttnyttjas/råkar illa ut på ett eller annat sätt och hela boken fokuserar på detta och “vägen tillbaka”.

4. Vilka böcker står på tur att bli lästa av dig nu?

Tithe, Valiant & Ironside av Holly Black, Ransom My Heart & Queen of Babble 3: Gets Hitched av Meg Cabot, House of Night-böckerna av P.C. Cast, The Mortal Instruments: City of Bones av Cassandra Clare, Runemarks av Joanne Harris, Klostrets gåta av Mary Hoffman, Locke Lamoras lögner av Scott Lynch, The Host av Stephenie Meyer, Den femte systern av Mårten Sandén, I häxjaktens skugga av Sarah Singleton, Ful eller Snygg? av Scott Westerfield,  Boktjuven av Marcus Zusak … bland annat.

Du kanske även gillar