Sa ju att jag skulle göra något kul med det jag fått hittils av min hemliga bokvän. Slängde ihop en chokladmuffinssmet av det jag hade hemma och garnerade skapelserna med glasyr, strössel och florsocker. Här är receptet:

Minichokladmuffins
ca 25 st

50 g margarin
½ dl mjölk
¾ dl socker
1 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
¾ msk potatismjöl
½ tsk vaniljsocker
1 msk kakao
50 g plopp/annan god choklad

1. Vispa ägg och socker med elvisp.
2. Smält smöret i mikrovågsugnen (eller på spisen). Häll i mjölken.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao.
4. Blanda ner smöret växelvis med mjölbladningen i smeten.
5. Hacka chokladen i bitar (lägg in den i frysen innan så blir det mindre kladdigt om du kör med plopp) och rör ner i smeten.
6. Sätt ut små miniformar av papper på en plåt. Fyll upp dem med smet.
7. Grädda i ugnen på 225°C i ca 4-5 min.

Glasyren: Antingen kan man göra som söta Foki eller så kan man bara slänga ihop lite florsocker och vatten. Jag hade florsocker med chokladsmak hemma av någon anledning… Det går också att köpa färdiga tuber med glasyr, vilket underlättar när man ska dekorera bakverken (jag använde vit, rosa och grön.)

Perfekt att ha hemma om det skulle ringa på några ungar den 31:a oktober.

Du kanske även gillar