Fick på tisdagskvällen ett mail från Snöfrid där det bland annat stod att hon hade vunnit biljetter till vandringen “Natt i staden” på Skansen, men inte hade möjlighet att gå – så hon frågade om jag ville gå. Självklart ville jag det! Älskar sånt ju! Jag tog mig dit, tillsammans med Kixan, med tåg och buss (var ärligt talat några år sen jag gjorde det sist) och ja, vad ska jag säga om det hela… Det var mysigt. Skansen är helt klart bäst på natten. Nästan inga lampor var tända – utan man fick följa tända lyktor och eldar för att hitta till stugorna. Vandringen var lite kort, men trevlig med alla “spöken” som strök runt. Det var meningen att det skulle vara lite “tillbaka till medeltiden” så inga kameror, mobiler osv – men jag smög ändå runt lite med min kamera. Vi hann med att lyssna på spökhistorier och tips på hur man gör sig av med ovänner från en vis gumma – riktigt ovanligt och intressant. Det hela påminde mig om sånt vår familj gick på när jag och brorsan var små.

Fanns inga läskiga japanska tjejer på skansen (fast några kvinnor med långt hår iklädda vita nattlinnen dök upp på kyrkogården), så jag vet inte om jag tyckte att det var så läskigt. En riktigt myskväll blev det ändå. Tack för biljetterna Snöfrid! ♥

Är ni sugna på att själva ta en tur på Skansen i mörkret så är sista dagen imorgon (den 29:e), mer om det kan ni läsa här.

Du kanske även gillar