Jag och Kixan åkte som sagt iväg på en liten SPA-kryssning den 6:e December. Vi åkte med Birka Paradise och hade bokat en Paradise Suite som låg på däck 8.

Väldigt lyxigt med 2 rum, 2 badrum (ett stort och ett mindre), tv (även om den kanske inte var så bra) och mycket utrymme.

Jag fick sovrummet och Kixan tog soffan – det går inte att sova i samma rum som henne då hon snarkar likt en valross.

Mycket spring i trapporna (snubblade en gång också) men det var bara bra med tanke på allt jag satte i mig under resan…

En lite väl utsmyckad båt kanske.

Spriten var lättillgänglig också.

Kul med en julkör som drev runt och sjöng julsånger. Granen var en riktig linslus haha.

Så fort taxfreeshopen öppnade så var vi där med plånboken i högsta hugg.

Kollade in väskor, men just de här var lite för dyra för min smak (över 1000 kr.) Hittade en annan hylla med väskor i min prisklass dock (under 400 kr.)

Kixan handlade för ganska mycket och fick flera presentkort på gratiskryssningar som tack.

Klockan 20:45 var det dags för julbuffén. Själv orkade jag bara en tallrik med mat (det på bilden.) Den bestod av mestadels inkokt lax, sen lite julskinka, oxfilé, köttbullar, rödbetssallad, tomat gurka och lite Janssons frestelse (kunde inte motstå den …)

Så här såg en av Kixans tallrikar ut.

Jag älskar att fota maten på kryssningar men det är så pass fullt vid buffé-bordet att jag bara kan fota desserterna. Mandeltårtan såg trevlig ut. Fast onyttigheter som den ser oftast godare ut än vad de faktiskt är.

Chokladmousse med chokladsås på toppen. Kladdigt.

Marängsviss.

Ris à la Malta.

Äppelkaka.

Jag tog en skål och testade Marängsviss, chokladmousse, chokladtårta och äppelkakan. Orkade inte äta upp allt dock.

Vilket glas ska man krossa först månntro?

I fören på däck 10 hittade vi Paradise Lounge, en så kallad Panoramabar. Väldigt fint tak.

Kixan beställde en spanish coffe och jag tog en Hallon Mojito. Jag tål som ni kanske redan vet inte alkohol så jag blev efter ett tag extremt fnittrig och senare fick jag huvudvärk och mådde dåligt.

Gick och spelade lite. Den här maskinen tyckte jag bäst om. Fick 5 snöflingor i rad och vann 40 kr. Vilket var ungefär det jag satsade under hela resan så det blev plus minus noll = acceptabelt. 

Första dagen på båten avslutade jag med att leka lite med kameran. Jäkla många speglar i hytten så jag utnyttjade dem till att ta en egobild. Det här är alltså innan jag fixat ögonbrynen och naglarna. Man ser lite av min besvärliga rödflammiga hud också. Håret ser fortfarande lika risigt ut men det blir nog en tur till frisören snart ska ni se.

Du kanske även gillar