Frukost på rummet klockan åtta på morgonen. Nu har jag officiellt vänt tillbaka dygnet och kör på mer “normala” tider igen.

En ordentlig frukost med massa frukt, grönsaker och pålägg. Hårdkoka och löskokta ägg med kaviar, te, kaffe, apelsinjuice och mjölk. Sen fanns det även lite kaffebröd som vi hoppade över.

Gick till Paradise Relax & Spa och fick min manikyr en timme senare och det var mysigt kan jag lova. Alltid skönt att bli ompysslad i och för sig. Kostade en rejäl slant men på 50 min fick man nagelbad, uppfräschning och formning av naglar och nagelband samt handmassage och sedan lackning. Jag blev riktigt nöjd.

Efter det så besökte vi Paradise Beach – bara för att kolla in stället, jag hade ingen badräkt med och även om det fanns möjlighet att hyra en så kände jag inte riktigt för att ta ett bad just då.

Riktigt fint med delfinfontäner, jacuzzis, barer, solstolar, palmer och de artificiella solar som värmde skönt.

Det var förstås ljust ute, men ganska molningt och trist. Skönt att vara inne i värmen en sån här dag.

Gick tillbaka till hytten och latade mig en timme. Här är utsikten från vår hytt.

Tillbaka på Paradise Spa & Relax så var det dags för min ansiktsbehandling . Det var värt varenda krona – min hud har aldrig sett bättre ut! Det jag fick var alltså en rengöring, hudanalys, brynplock, peeling, portömning, massage, mask samt avslappnande skalpmassage. Sen fick jag lite rådgivning av Tarja (som skötte själva behandlingen) om vad jag ska göra för att hålla ordning på huden i fortsättningen.

Då jag ärligt talat inte äger en enda ordentlig hudvårdsprodukt (har en liten tub med fuktighetskräm och en undermålig peelingkräm men jag använder de inte så ofta som jag skulle behöva…) så passade jag på att köpa några på båten. Cleansing foam, moisturizer och en mask – tänkte skaffa en ny peelingkräm men den var oturligt nog slut. Jag blev i alla fall av med ytterligare 880 kr där. Har aldrig någonsin köpt skönhetsprodukter för så mycket cash. Det blir min julklapp till mig själv. Knappt någon finne sen i måndags – ovanligt med tanke på min besvärliga hud och mina dåliga gener (morsan får fortfarande finnar trots att hon är över 50 – hon har knappt några rynkor dock så det är väl bra antar jag.)

Efter behandlingen så gick jag osminkad och röd om kinderna till restaurangen Four Seasons och beställde in lite lunch ihop med Kixan. Vi skippade förrätten och gick direkt på varmrätten.

Som var Pepparoxe, oxfilé med grönpepparsås, potatiskroketter och sallad med bland annat bacon. Jag tog bara en potatiskrokett – var inte ett dugg hungrig, men lyckades ändå äta upp det mesta på tallriken. Till maten drack jag Ramlösa citron, ingen mer alkohol för mig.

Eftersom vi hade betalat i förväg så var vi tvungna att köpa lite till för att det skulle bli prisvärt. Jag valde en 25-kronors chokladpralin och oj vad god den var. Lagom mycket dessert och inte allt för onyttig. Rekommenderas varmt!

Kixan gav sig på en mycket dyrare variant. En osttallrik som innehöll vinost, fikonmarmelad, blå stilton och inkokt körsbär bland annat.

När vi kom fram till stan så fick vi stå och vänta en halvtimme vid hissarna innan vi kom ner till lobbyn – den jäkla hissen åkte förbi vår våning hela tiden och vi hade för mycket packning (sprit och godis) för att kunna gå ner för trapporna. Väl ute så tog vi en taxibuss hem. Trevlig taxichaufför förresten.

Här är allt jag köpte på resan. Som ni ser så blev det inte mycket godis till mig själv men blir jag sugen så kan jag alltid norpa lite från min brorsa. Hittade många parfymer som jag gillade men alla mina favoriter var svindyra så jag gick på den jag tyckte näst bäst om, Vera Vang Princess (lite väl sött för min smak men den var billig). Sen är jag barnsligt förtjust i travel-editions så det blev en förpackning med DKNY-parfymer i miniformat. Ihop med tuggummin och Babor-produkterna samt väskorna jag köpte (kostade ca 200kr/st) så blev det inte alltför dyrt ändå.

Får lite dåligt samvete för allt detta slöseri dock då jag skrev till Sammy att jag inte heller gillar bloggare som skriver om alla dyra produkter de köper hela tiden (sånt man som vanlig dödlig aldrig skulle ha råd med), men de här produkterna ska jag verkligen snåla med – inte ta mer än vad som behövs. Jag lever ganska knapert redan nu och hade jag inte fortfarande bott hemma så skulle jag nog inte ha råd med varken mat eller någonting kul alls…

Även om plånboken gapar tom så mår jag bättre och är mer nöjd med hela resan, mina inköp och med mig själv än jag varit tidigare. Resan får 5/5 i betyg. Kort & effektiv, avslappnande & informativ så som alla resor borde vara.

Du kanske även gillar