Jupp that’s me in the corner. En liten 5-årig Lotta. Provspelade för övrigt för rollen som Lotta på Bråkmakargatan men de tyckte att jag var för liten…

Det känns nästan konstigt att det har gått så pass lång tid sedan vi lämnade 90-talet bakom oss. Snart 11 år sen millennieskiftet. Trots att jag är född på åttiotalet så utspelade sig allt jag kommer ihåg från min barndom på nittiotalet.

Det finns en del minnesvärda små historier att berätta från när jag var liten. Som när jag rymde från dagis och promenerade nästan hela vägen hem (ca 3 km), men jag tappade bort mig lite och började gråta precis när en tant med två killar i min ålder kom förbi. De följde med mig en bit och snart kom jag på rätt väg igen. Morsan var förstås väldigt orolig när jag bara hade försvunnit sådär och dagispersonalen hade ingen aning om vart jag hade tagit vägen. Men jag klarade mig ganska bra på egen hand även när jag var 5.

Mycket var annorlunda på nittiotalet, men jag vet inte om det var bättre. Visst musiken var kul och lite gladare, filmerna var väl ungefär som de är nu – samma skådisar som spelar samma roller i olika filmer,

Personligen så tyckte jag att barnprogrammen var bättre då. Här finns det en massa olika klipp från kära gamla favoriter: Mjölktandsmössen, Salve, En bok för dig, Tippen, Ika i rutan, Pippi Pelikan :love: , Simpor & Grodfötter, herregud vad mycket det fanns som man kollade på då… Disneyklubben spelade jag in och kollade på om och om igen i flera år efter att det lades ner. Som tur är så visas många av favoriterna i repris nu så att även barn på 2000-talet får lite kvalitet även de.

Mina favoritfilmer är nästan alla från nittiotalet. Den hemliga trädgården, Léon, Trainspotting, Stekta gröna tomater, Nyckeln till frihet, Titanic, Face/Off, Skönheten och odjuret.

Jag lekte en jäkla massa med Barbiedockor och köpte en hel drös med saker till dem som jag har kvar i en kasse på vinden. Sen var jag otroligt inne när jag skaffade en Tamagotchi och sedan en Furby. Jäkla fanskap, varför tyckte man att sånt var kul egentligen…

Det blev en massa tv-spelande också. Jag fick min första konsol 1994, ett SNES, med Super Mario World. Jag satt och hoppade i takt med Mario och Yoshi (det finns inspelat hehe) och det dröjde inte länge innan jag hade massor med spel. Minnesvärda spel från nittiotalet som jag spelat är Pokémon, GoldenEye 007, GTA II, Sonic the Hedgehog, Doom, The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Allt som allt så föredrog jag 90-talet framför 00-talet (som jag ärligt talat tyckte var skit!) men jag håller tummarna för att 2010-talet kommer att vara underbart!

Du kanske även gillar