Stilren och modern dansk design med funktionalitet.

Härom veckan var jag på ett event på Damixas nya showroom som ligger på Västmannagatan 6.

Jag hade ärligt talat inte hört talas om Damixa förut. När jag tänker blandare så är det mest FM Mattsson, Hafa och liknande men nu vet jag lite om Damixa. Det är ursprungligen ett danskt företag som specialiserat sig på snyggt designade men användarvänliga kranar (engreppsblandare, tvågreppsblandare.) Damixa grundades 1932 i Odense och tillverkade till en början ventiler och stekpannor och var en del i Smith & Co som tillverkade motorcyklar. Efter att VD:n träffat en spännande tillverkare av engreppsblandare i New York, bestämde man sig för att bli den första att tillverka dessa i Europa och övergav därmed ventilerna och stekpannorna.

Det bjöds på verkligt smarriga wraps (receptet/inköpsställen någon?), bubbel och dansk choklad – jag är verkligen svag för just dansk choklad… Anthon Berg love!

Vi gick runt och minglade och snackade blandare. Jag har ju planerat att köpa en engreppsblandare till badrummet i över ett år nu och hittade några riktigt fina som jag skulle älska att ha här hemma. Sen såg vi världens häftigaste duschblandare som hade ett duschhandtag likt en mikrofon – perfekt för den som gillar att sjunga i duschen 😉

Priserna var inte alltför häftiga heller med tanke på design och matrial så var de riktigt prisvärda. Från 1000 kr för de billigaste bänkkranarna till 12 000 för de dyraste duschblandarna.

Damixa.se

Man fick med sig en liten goodiebag hem, med lite av varje. Jag blev dock utan det bästa som skulle funnits i den här goodiebagen, en rabattcheck som ger 50% på Damixas blandare… den hade jag behövt 🙁

Du kanske även gillar