Nu har jag börjat ha filmkvällar igen och kollar på filmer jag annars inte skulle ha tid att se.

Ikväll blev det en thriller, Columbus Circle.

Abigail är en hemlig arvtagerska som hållit sig instängd i sin lägenhet, i området Columbus Circle i New York City, i över 15 år. När hennes granne en dag blir mördad blir hon snart tvungen att konfronteras med sin största rädsla. När polisen ringer på för att fråga om hon sett nåt tvekar hon att öppna dörren och han blir den förste hon släpper in på många år.

Men snart hyrs grannens lägenhet ut till ett ungt par och det dröjer inte länge förrän Abigails så skyddade och isolerade liv snart blir mer exponerat än hon någonsin kunnat ana.

En imponerande rollista. I huvudrollen som Abigail ser vi Selma Blair som vi sett i filmer som En dävulsk Romans och Hellboy-filmerna. Som hennes grannar har vi Jason Lee från tv-serien My Name is Earl, och som hans flickvän har vi Amy Smart från Crank-filmerna. I övriga biroller som polisen har vi Giovanni Ribisi (Avatar och Gone in 60 seconds) och som hennes läkare, psykolog och vän ser vi Beau Bridges (De fantastiska Baker Boys). Sist som portiern i huset men som aldrig träffat Abigal, endast via massa lappar, ser vi Kevin Pollack från bl.a Casino och På Heder och Samvete.

Småspännande film, lite för mycket drama och för lite thriller för min smak. Fast jag gillade stämningen och karaktärerna, plus en twist på slutet. 🙂

Columbus Circle får 3/5 i betyg.

Andra filmer jag hunnit se i veckan är This Means War (Tom Hardy :love: ), Huvudjägarna och Our Idiot Brother.

Du kanske även gillar