RESEDAGBOK Lördag 3 Mars

Vilken helvetes dag det här var.

Den började bra och lurade in mig i en sorts falsk trygghet.

Gick ner till frukostbuffén på morgonen och unnade mig en 100-kronors frukost. Det fanns american pancakes & waffles som jag aldrig ätit förut så nu passade jag på. Hällde över maple syrup och honung. Jäklar vad sött det var men gott. Det blev även toast, skinka, kaffe, juice, croisant och färsk frukt. Gick och plockade lite hur som.

Efter det gick jag mätt och belåten in på rummet och bytte om till baddräkt. Öppnade dörren till altanen och gick rakt ner i poolen. Simmade några längder och flöt runt, sen gick jag in och packade ihop mina saker.

Gick till lobbyn och checkade ut, betalade för frukosten och checkade sedan in igen på min nya bokning. Tjejen sa åt mig att det skulle ta ett tag innan rummet var klart så jag gick och satte mig och väntade. Klockan var halv 12 och normal check in tid var 14 så jag tänkte att 2 timmar är väl inget. Jag kan ju sitta och skriva under tiden, lyssna på musik och relaxa. Men inte fan fick jag något rum efter de två timmarna. Och då satt jag inte tyst och väntade utan jag var på dem hela tiden och frågade om rummet, en gång i halvtimmen gick jag och frågade, fick höra en massa ursäkter och att det skulle ta en timme till osv.

Jag började må riktigt dåligt av att sitta alldeles ensam utan möjlighet till att lämna hotellet – hade min resväska som vägde ca 9 kg plus handväskan att släpa på. Så jag var fast där. Helt ensam om jag inte haft Walle att snacka med som höll mig sällskap via iMessage. Han höll sig vaken för min skull hemma i Sverige där klockan passerat 6 på morgonen.

Jag höll mig sysselsatt med min iPad men batteriet började närma sig noll och jag höll på att rämna rent psykiskt, fick se ett femtiotal människor komma in och få sina rum medan jag väntade. Behövde få vara ensam och höll tillbaka tårarna när jag med darrande röst och sammanbiten min gick fram en sista gång och fick syn på samma tjej som checkat in mig dagen innan. Hon är tydligen managern och när hon kollade upp allt så var det tydligen något om att de missuppfattat allt med mina två bokningar. Hur dumma får de som jobbar där bli?! Olika datum, olika bokningsnummer, samma hotellgäst. Nej då uppehåller man gästen fram till att managern kommer och fixar allt. Jag slängde ur mig något om kompensation för tiden jag väntat (lite över fyra timmar om man räknar efter då jag checkade in innan 12) fick sitta ner i baren och välja en alkoholfri drink (hade behövt något mer stärkande… Men men) sen kom hon och visade mig till rummet. Det låg långt bort från lobbyn. Jäkla labyrint. Fick ett rum med två bäddar och en balkong. Helt okej alltså.

Sen kan vi säga att jag hade en svart timme när jag äntligen blev själv och slapp hålla tillbaka allt.

Sen sov jag hela dagen, kvällen och natten. Orkade inte med något alls. Farsan kom förbi med en kycklingburgare och dricka på natten som jag åt fast att jag inte var hungrig. Gott ändå.

Hoppas att morgondagen är bättre än denna.

Du kanske även gillar