Satt och kollade på den här filmen när Staffan hade sina polare över för någon dag sedan. Tyckte att den var lite konstig till en början men efter halva filmen så älskade jag den. Fastnde verkligen för Mary och vad hon än gjorde så var jag på hennes sida, det var en karaktär som jag inte ville skulle misslyckas.

Jag är själv inte alls förtjust i body mods, tatueringar, piercingar eller att göra om sig (även om min näsa kommer att fixas till något i framtiden) men det här var toppen! Förvånansvärt så. Jag älskar det sjuka och soundtracket är awesome och passar min nuvarande musiksmak ganska väl. Rekommenderas verkligen!

Det är inte ofta en skräckfilm lyckas överraska och ge en något fräscht nu för tiden, men det lyckas verkligen denna film med! Detta är en film, suveränt regisserad, av systrarna Jen och Sylvia Soska som brukar kalla sig för Twisted Sisters. Jag lovar att det är en härligt skruvad historia vi bjuds på! Det hela handlar om olagliga operationer och dessa i form av kroppsmodifiering och i denna värld finner sig plötsligt medicin studenten Mary (Katharine Isabelle) efter en traumatisk händelse som tvingat henne avsluta sina studier. Här kommer hon i kontakt med väldigt udda karaktärer, som Ruby Realgirl (Paula Lindberg), som strävar efter att bli lik en docka genom att radera ut sin sexualitet. Mary blir också vän med en Betty Boop-liknande kvinna vid namn Beatress Johnson (Tristan Risk). Hon blir väl emottagen av denna värld och dess användare och får modet och kraften till att ta ut hämnd, med hjälp av skalpellen, på Dr Grant (David Lovgren), mannen som krossade hennes drömmar.

Systrarna Soska har skapat något väldigt unikt i all sin skruvade härlighet. Filmen är sexig, sofistikerad och totalt sjuk, en feministisk skräckfilm som har genuint trovärdiga karaktärer rakt igenom hela filmen. Den är också väldigt unik i det faktumet att den även lyckas påverka och kännas skrämmande något få skräckfilmer lyckas med i dessa dagar. Även om filmen bygger på samma tema som andra filmer, typ ”Audition”, är filmen väldigt originell, fylld av sjukt skruvade idéer och ger oss som tittar något väldigt obehagligt att titta på. En frisk fläkt i en annars så stagnerad genre och väl värd all uppmärksamhet den kan få!

Du kanske även gillar